съвети при катастрофа

Съвети при катастрофа

Какво трябва да направите след автомобилна катастрофа. Без значение кой е виновен или колко бързо сте управлявали автомобила. Автомобилната катастрофа никога не е било страхотно преживяване за водачите на моторни превозни средства. Съвети при катастрофа. Най-сложната част идва след сблъсъка със автомобила. Това е събирането на вашите мисли, проверка за наранявания. Разговора с полицията, справянето с повредения ви автомобил и свързване със вашата застрахователна компания. Ето няколко полезни съвета, за да сте сигурни, че всичко със вашият автомобил ще бъде наред. Ако претърпите пътно транспортно произшествие, първо запазете спокойствие и съберете мислите си. Първата ви реакция трябва да бъде, да останете спокойни и да не се паникьосвате. Очевидно това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но паниката само ще направи нещата по-сложни. Спокойствието ще ви позволи, бързо да проучите щетите и да имате представа какво сте извършили.

Рискове и съвети при катастрофа

Преди да се опитате да излезете от автомобила, уверете се че никъде не ви боли. Ако ви боли много някъде, по добре стойте неподвижни в автомобила докато пристигне бърза помощ. Персоналът на бърза медицинска помощ, знае как да ви премести, без да ви причини допълнителни наранявания. Проверете дали всички пътници участващи в инцидента, са в добро състояние. След това погледнете каква е повредата на вашия автомобил и всички други превозни средства, участващи в произшествието. Въпреки че това е рядко срещано обстоятелство, вашият автомобил може да е изложен на риск от пожар. Затова проверете дали тече някаква течност от автомобила или излиза пушек отнякъде. Дори това да е малка авария, изключете двигателя на автомобила си. Запален или повреден двигател, може да причини големи проблеми. Ако е възникнал пожар и имате ценности в колата, не си струва да рискувате живота си и живота на другите хора.

Какво трябва да направите при пътно транспортно произшествие

Ако автомобилът ви издава необичайни шумове или пушене, не се приближавайте, докато не пристигнат служителите от пожарна безопасност. Избягвайте да ходите по счупените стъкла или остри предмети. Имайте предвид, че може да не успеете да затворите или да отворите прозорците или вратите на автомобила. Ако инцидентът се случи през нощта или по време на буря, включете аварийните светлини или поставете светло отразителния триъгълник на пътя. Ако аварийните светлини не работят или не можете да стигнете до светло отразителния триъгълник, стойте далеч от автомобила. Възможно е друго моторно превозно средство да се удари във вашия автомобил. Ако инцидентът е незначителен, може да успеете да закарате автомобила си у дома или в автосервиз, където можете да го поправите. Ако имате някакви притеснения за състоянието на автомобила, трябва да се обадите на компания за пътна помощ. Или да оставите автомобила си настрани от пътя.

Може ли вашата кола да бъде тотална щета – Съвети при катастрофа

Въпреки че някои незначителни инциденти могат да се справят без полицията, повечето сблъсъци изискват тяхното присъствие. Особено ако при инцидента има ранени хора или пътници, или пък смъртни случаи. Полицията е длъжна да ви издаде доклад за пътно транспортно произшествие. Който е важен документ, когато дойде време да се обадите на застрахователната компания. Препоръчваме да осигурите на полицейските служители, ясно обяснение за случилото се. Но никога не признавайте вината си на място, а потърсете услугите на адвокатска кантора. Адвоката ще ви посъветва как да вземете правилното решение и да решите какво да направите. В крайна сметка, ще дойде време да вземете автомобила и да го закарате до застрахователната компания за оценка. Застрахователната компания ще определи, дали вашият автомобил ще бъде тотална щета. В този случай, застрахователна компания ще ви преведе остатъчната сума, която струва вашият автомобил.

Помощ от полицията или от телефон 112

Поддържането на нормално поведение ви помага да контролирате ситуацията. Уверете се, че вие ​​и вашето семейство сте в добра форма и нямате нужда от медицинска помощ. Отдръпнете се възможно най-далеч от пътя. Обадете се на телефон 112 или на съответния авариен номер, за да съобщите за произшествието. Свържете се със застрахователната компания и съобщете за инцидента. Колкото по-скоро вашата застрахователна компания узнае за инцидента, толкова по-скоро ще пристигнат. Не обсъждайте автомобилната катастрофа с никой друг, освен с полицията и вашия застрахователен агент. Напишете името, адреса, телефонния номер и контролните номера на всички автомобили, които участват в инцидента. Запишете имената на всички шофьори и свидетели, особено за тези, които не са пътували с превозното средство, но са участвали в произшествието. Вземете номера на полиците от застрахователните компании на шофьорите, участващи в автомобилната катастрофа.

Полезни съвети при катастрофа

Автомобилната катастрофа, винаги е била неприятен процес за всички водачи на автомобили. Но ако следвайки тези съвети, всичко ще премине както трябва. Проверете всички части на автомобила за повреди и безопасност. Или се доверете на един от нашия специализиран автосервиз във страната за поддръжка и ремонт на автомобили. За повече информация относно ремонт на автомобилни катастрофи, разговаряйте с опитен експерт в оторизираните центрове в страната. Автомобилните злополуки могат да бъдат много стресиращи. За това управлявайте автомобила с препоръчителната скорост, която е обозначена на пътните знаци. Най-опасните инциденти при пътно транспортни произшествия изникват при изпреварване, не добра видимост. Изпреварване на опасни участъци от пътя, при дъжд и гъста мъгла. При поледици, заснежени пътища и пътуване през нощта. Автомобили които са технически неизправни и не са преминали годишен технически преглед.