съвети за младите шофьори

Съвети за младите шофьори

След като сте издържали теста за шофиране и сте получили шофьорската си книжка. Трябва да внимавате как да управлявате автомобила си. Съвети за младите шофьори. Ако сте си закупили автомобил, не тръгвайте веднага да го управлявате. Първо се настанете удобно на седалката, след това разгледайте интериора за управление на автомобила. Огледайте внимателно интериора и се научете да боравите със всички механизми на автомобила. Намерете превключвателите на всички светлини и разберете как да боравите със тях. Това са дребни неща, но трябва да им обърнете сериозно внимание. Защото може да ви накарат да се разсеете и да се стигне до злополука. Научете се на първо време да спазвате всички ограничения за висока скорост. Преди да потеглите, погледнете във всички огледала, за да се уверите че тръгването ще е напълно безопасно. Ако претърпите злополука, търсете услугите, само на известните фирми за пътна помощ.

С какво трябва да се съобразяват младите водачи на леки автомобили

Препоръчваме ви да управлявате вашите автомобили в населено място, само с повишено внимание. Пропускайте винаги пешеходците и децата на пешеходните пътеки. Никога не се качвайте да управлявате автомобил с много мощен двигател. Мощните автомобили може да ви изкушат и да се стигне до пътно транспортно произшествие. Първо управлявайте малък автомобил и след като натрупате достатъчно опит, може да си позволите мощна кола. Управлението в много ситуации е жизненоважно умение, което младият шофьор трябва да придобие. Когато управлявате автомобила, трябва да се съобразявате с другите участници в движението. Трябва да предвиждате нещата предварително. И да дадете възможност на другите водачи, да разберат и да предвидят обстоятелствата. Познаването на закона и правилника за движение. Възприемането на опасностите и общуването с други участници в движението, са типични задачи за това ниво. Ако сте участник в ПТП, веднага се обадете на тел. 112 и след това на пътна помощ.

Полезни съвети за младите шофьори през дъждовно и мъгливо време

Съвети за младите шофьори. Не предприемайте рискови изпреварвания, особено ако има мъгла или дъжд. Управлявайте автомобила много внимателно и карайте винаги в дясната лента. Дясната лента на автомагистралата е за нормално шофиране. Всички останали ленти са за високи скорости и за изпреварване. Отбягвайте да управлявате автомобила си, по време на снеговалеж или дъжд. Управлявайте автомобила си в дъждовно време, само ако е много наложително. Не предприемайте опасни рискови изпреварвания с автомобила си, особено когато видимостта е ограничена. Опитайте се да почувствате неблагоприятните условия, как оказват влияние върху автомобила ви. Как се увеличава времето на спирачната ви дистанция. Опитайте се да оцените факта, че ще трябва да промените своя стил на шофиране. Отговорността и управлението на автомобила, е важна задача, която се поема изцяло от водачите на моторни превозни средства. След време ще придобиете сигурност, увереност и ще поемете контрола върху автомобила си.