съвети за безопасност

Съвети за безопасност по телефона

Шофьорите все повече и повече използват мобилните си телефони, когато управляват автомобила. Говоренето по телефона по време на шофиране понякога е наистина наложително. Ако трябва да използвате мобилните телефони по време на шофиране, ето няколко съвета за безопасност за мобилните телефони които да следвате. За допълнителна информация относно безопасността на мобилните телефони и законодателството проверете следните връзки. Съвети за безопасност. Следвайте законодателството в държавата която живеете за клетъчните телефони и други актуални въпроси. Безжичната асоциация предлага съвети за безопасно шофиране с мобилен телефон с устройство за свободни ръце. Устройството свободни ръце, ви позволява да управлявате автомобила безопасно. И същевременно да говорите по телефона посредством устройството което се нарича хендсфри. По този начин ще си спестите неприятностите които ще се случат, като разговаряте по телефона, по време на пътуване.

Съвети за безопасност

Опознайте мобилния си телефон и неговите функции, като например бързо набиране и повторно набиране. Внимателно прочетете ръководството с инструкции и се научете да се възползвате от ценните функции, които повечето мобилни телефони предлагат. Включително автоматичното повторно набиране и паметта на телефона. Също така, запомнете клавиатурата на телефона, за да използвате функцията за бързо набиране без да отклонявате вниманието си от пътя. Когато тръгнете да пътувате, използвайте устройството за свободни ръце. В повечето магазини, може да намерите различни аксесоари за мобилни телефони за свободни ръце. Независимо дали избирате инсталирано монтирано устройство за вашия мобилен телефон или аксесоар за високоговорител. Възползвайте се от тези устройства, ако те са на ваше разположение. Поставете мобилния си телефон на лесно и достъпно място във вашият автомобил. Поставете мобилния си телефон на такова място, откъдето можете да го хванете, без да откъсвате очи от пътя.

Съвети при опасни ситуации

Съвети за безопасност. Ако получите обаждане по време на пътуване, прехвърлете разговора в гласовата ви поща, която да отговори вместо вас. Прекратете всички разговори по време на пътуване при тежки условия и опасни ситуации. Предупредете с SMS, лицето с което говорите, да знае че шофирате. При необходимост, прекратете разговорите при тежък трафик или при опасни метеорологични условия. Дъждът, снеговалежа, снегът и ледът могат да бъдат опасни, но тежкият трафик може да бъде още по опасен. Като водач, първата ви отговорност е да обърнете внимание на пътя. Не търсете бележки или телефонни номера по време на шофиране. Ако гледате във визитната картичка или пишете нещо докато шофирате, не гледате къде карате. Това е здрав разум. Не се увличайте в опасни ситуации, като се състезавате с другите автомобили. Изпреварвайте разумно и спазвайте правилника за движение по пътищата. Опитайте се да планирате разговорите, преди да тръгнете да пътувате.

Съвети за безопасно пътуване

Не се ангажирайте със стресиращи или емоционални разговори, които може да ви разсеят. Стресиращите или емоционалните разговори по време на шофиране не трябва да се смесват. Те разсейват водача на автомобила по време на пътуване и предизвикват пътни транспортни произшествия. Накарайте хората, с които разговаряте да са наясно, че шофирате и ако е необходимо, прекратете всички разговори. Те отклоняват вниманието на водача по време на шофиране. Използвайте мобилния си телефон, за да се обадите за помощ. Вашият мобилен телефон е един от най-големите инструменти, които притежавате. За да защитите себе си и вашето семейство в опасни ситуации. Наберете телефон 112 или друг спешен номер за спешни случаи и спешни повиквания. Като например пожарна безопасност, КАТ авто произшествия, пътна полиция, гражданска защита, пътнотранспортно произшествие или бърза медицинска помощ.

Полезни съвети за безопасно пътуване

Не забравяйте, че спешното повикване е безплатен разговор на вашия мобилен телефон! Използвайте мобилния си телефон, за да помогнете на други хора в извънредни ситуации. Вашият мобилен телефон предоставя възможност да бъдете добър гражданин във вашата общност. Ако видите автомобилна катастрофа, извършено престъпление или друга сериозна ситуация, при която животът е в опасност. Обадете се на 112 или на друг номер за спешни случаи, както биха направили другите граждани. Потърсете помощ при пътуване или номера на пътна помощ когато е необходимо. В никакъв случай не злоупотребявайте с телефоните които са предназначени за спешна помощ. Ако видите повредено моторно превозно средство, което не създава сериозна опасност, малка пътнотранспортна катастрофа, при която никой не се появява. Или откраднат автомобил, обадете се на денонощна пътна помощ, или друг специален номер който не е спешен.