стартиране на двигателя

Как да стартирате двигателя на автомобила

Когато двигателят на автомобила отказва да запали нормално, трябва да предприемете редица мерки, за да го стартирате. Най-често срещаните неизправности, които водят до това, са повредата в акумулатора. Неблагоприятните метеорологични условия, жегите през лятото, големите студове през зимата. Липсата на гориво или запушването на горивния филтър, проблеми с електрическото оборудване и много други неизправности. Специалистите на нашата компания ще помогнат да стартирате двигателя на вашият автомобил. Ние предлагаме услуги по стартиране на двигателя на автомобили от различни марки и модели. Предлагаме стартиране на двигателя денонощно, включително и по празниците и през почивните дни. Каквито и да са повредите, нашите специалисти ще стартират автомобила и вие ще продължите своето пътуване. Всичко, което трябва да направите, е да се обадите на нашите денонощни телефони за пътна помощ.

Видове автомобилни двигатели

Автомобилните двигатели се разделят на няколко вида. В тази статия ще разгледаме, кои са най-популярните автомобилни двигатели и как работят. Най-популярните автомобилни двигатели, са бензиновите и дизеловите. Най-често се използват бензиновите двигатели, които работят предимно с газова уредба. По този начин, автомобила става два пъти по-икономичен на гориво. Разликата в цената на горивото между бензина и газта е почти наполовина. За сметка на това октановото число на газта е много по-голямо от октановото число на бензина. Това прави автомобила много по-бърз и по икономичен. Газта по никакъв начин, не износва цилиндрите на автомобила, както някои хора твърдят. Първоначалното запалване на двигателя трябва да се извършва на бензин, а след като загрее двигателя да се прехвърли на газ. Това е особено важно за газовата уредба на автомобила, особено през студените зимни дни. Единствения недостатък на бензиновият автомобил е, че бутилката за газовата уредба, заема много голямо място в багажника на автомобила.

Препоръки за стартиране на бензинов двигател

Стартирането на бензиновия двигател, се извършва много лесно, независимо дали е през лятото или през зимата. Но за това трябва да сипвате само качествено гориво, без да има примеси на вода. Ако горивото в резервоара на автомобила съдържа вода, това ще се отрази на запалването и на мощността на автомобила. При смесването на бензин с вода, горивото в резервоара на автомобила кондензира и замръзва през зимата. Кондензът може да наруши работата на цялата горивна система, като се започне от филтъра на резервоара и се стигне до горивната или инжекционната помпа. Решенията за това са използването на високо октанов чист бензин. Ако това не помогне, тогава трябва да оставите автомобила в топло помещение. Ако откриете че в резервоара има лош бензин, просто го източете и почистете всички елементи на системата. След това заредете отново резервоара с чист бензин и стартирайте двигателя на автомобила.

Препоръки за стартиране на двигателя

Зареждайте гориво само на доказани бензиностанции. Ако имате подозрение за качеството на горивото, тогава използвайте добавки, които разреждат водата. Колкото повече бензин имате в резервоара, толкова по-малко водата може да кондензира. През зимата е желателно да не управлявате автомобила с полупразен резервоар. Тъй като това дава отражение на горивната помпа в резервоара. Какви са причините ако автомобилът не иска да запали. Една от причините може да бъдат запалителните свещи на автомобила. Те може да са толкова мръсни, че искрата да не преминава през електродите на свеща. Тогава електродът на свещите се зацапва и двигателя не може да запали. При такава ситуация извадете свеща от двигателя и я почистете внимателно, без да наранявате електрода на свеща. В никакъв случай не се опитвайте да запалите двигателя, тъй като може да изтощите акумулатора на автомобила и да повредите стартера. По добре потърсете експресните услуги, на компаниите за пътна помощ или мобилен автосервиз.

Препоръки за стартиране на дизелов двигател

Модерните дизелови двигатели, които използват дизелово гориво, по никакъв начин не отстъпват на бензиновите двигатели. Въпреки това, за да се гарантира запалването на дизеловия двигател, особено при студ. Е необходимо да се гарантира, че акумулаторната батерия на автомобила е напълно изправна. Както и да се гарантира, че подгряващите свещи на автомобила са в изправно състояние. Необходимо е да се вземе под внимание фактът. Че дизеловото гориво, дори да е най-висококачествено, може да съдържа парафин. Който при ниски температури неизбежно се утаява и запушва горивните тръбопроводи и пречи на нормалната работа на двигателя. Във такива случаи, специализираните автосервизи във страната, предлагат различни услуги. Като отопление на горивните тръбопроводи, измиване на горивните филтри и стартиране на дизеловия двигател при студено време.

Стартиране на двигателя през зимата

Прекомерното дебело моторно масло, също пречи за стартирането на двигателя. Поради ниската температура, дебелото масло не позволява на движещите се елементи на двигателя, да се движат нормално. Най-често това се случва, когато маслото е старо и силно замърсено. То не съответства на температурните условия на работа, или качеството на маслото е под всякаква критика. При такава ситуация е препоръчително да оставите автомобила в топло помещение. Новият акумулатор е добра алтернатива за стартиране на двигателя през зимата. Ако двигателя на автомобила не иска да запали, може да дръпнете автомобила с еластично въже. Като същевременно завъртите ключа за стартера на автомобила. В противен случай, може да скъсате ангренажният ремък на двигателя и да се наложи да извършите основен ремонт на двигателя на автомобила.