смяна на ремъка на динамо

Смяна на ремъка на динамо

Посочете точната цена от оператора на телефон. Както знаете, генератор, инсталиран във всяка кола, е необходим, за да генерира електрическа енергия, необходима за работата на двигателя и много други системи на превозното средство. За да завъртите ротора си, се използва механичната енергия на коляновия вал, прехвърлянето на което става с помощта на специален ремък. Това е доста проста, но много важна подробност, подложена на сериозен стрес, която в крайна сметка се проваля и трябва да бъде променена. Кога трябва да смените ремъка на алтернатора ? Фактът, че ремъка на алтернатора се е разтегнал и трябва да бъде заменен, обикновено показва на водача характерна свирка, която се чува от предния капак на автомобила, най-често за първи път се появява при влажно време при празен ход на двигателя. Разбира се, повечето модерни автомобили са оборудвани с датчици, но те не следят работата на генератора, а механичното въртене, и ако информацията идва от тях, тогава, като правило, това е след факта – ремъка е разкъсан или отлетял.

Смяна на ремъка на динамо

И един малък съвет към водачите – когато включите запалването, преди да стартирате двигателя, уверете се, че предупредителната светлина на батерията свети (в синия кръг на фигурата вляво). Много често много шофьори не забелязват, че тази лампа не светва на фона на други контролни лампи – и това е първият сигнал за неизправност, свързана с зареждане на генератора или акумулаторната батерия. И накрая, смяна на ремъка на алтернатора е необходима, когато се счупи. За съжаление такива случаи далеч не са необичайни и затова ви препоръчваме да закупите и носите със себе си резервен ремък на алтернатора. Разбира се, ако вашата кола може да бъде заменена в пътни условия. Причини за повреда на ремъка на алтернатора. Механично износване наремъка или стареене – възможна е бърза смяна на ремъка на пътя. Разхлабване на обтегача на ремъка на алтернатора (и смяна на ролката на ремъка на алтернатора) – възможно е бързо да се смени лентата и ролката на пътя но не на всички марки автомобили.

Смяна на ремъка на динамо

Удари от чужди предмети, като камък, клони и др. Отказ, преместване на ролки, счупване или заглушаване на генератора или други устройства, помпа, помпа на сервоусилвател, компресор на климатик и др. Задвижвани от същия ремък на алтернатора – в тези случаи ви препоръчваме да извикате камион и бърз ремонт в сервиза на автомобила, защото прекъсване на ремъка на алтернатора е следствие от повреда на други компоненти и простото заместване на ремъка на алтернатора не помага – следващият път, когато двигателят започне, ситуацията ще се повтори. Моля, обърнете внимание, че в допълнение към генератора, ремъка преминава през две ролки и още два комплекта – помпата и хидравличната бустерна помпа, както виждате, отказът на някоя от тези части води до скъсване на ремъка на генератора. Замяната на ремъка на алтернатора е доста сложна процедура, а при някои автомобили, особено с дизелов двигател, е възможно само при условия на експлоатация, тъй като Тя изисква премахване на един от опорите на двигателя – когато се обадите на автомобила за смяна на ремъка на алтернатора на пътя, диспечерът трябва да информира диспечера за модела и модификацията на вашия автомобил.

Смяна на ремъка на алтернатора

Много често, когато се обаждате на нашата компания за пътна помощ, собствениците на автомобили объркват алтернатора и ремъка с газоразпределителния механизъм. Проверете ремъка, който сте извадили под капака, ако ремъка има надлъжни канали, това обикновено е ремъка на алтернатора, ако ремъка има напречни зъби, това е ремъка на ангренажа. В този случай можем да Ви предложим камион и ремонт в стационарен сервиз, защото Смяната на ремъка с отпускане на двигателя е възможно само на обикновенните автомобил.