смяна на ремъка на динамо

Смяна на ремъка на динамо

Както знаете, генераторите се инсталират във всеки автомобил. Той е необходим, за да генерира електрическа енергия, необходима за работата на двигателя и много други системи на превозното средство. За да завъртите ротора, трябва да се използва механичната енергия на коляновия вал. Смяна на ремъка на динамо. Прехвърлянето на което става с помощта на специален ремък. Това е доста проста черта, но много важна подробност, която е подложена на сериозен стрес. Кога трябва да смените ремъка на алтернатора ? Фактът, че ремъка на алтернатора се е разтегнал и трябва да бъде заменен, показва на водача характерен звук. Който се чува под предния капак на автомобила. Най-често за първи път се появява при влажно време при празен ход на двигателя. Разбира се, повечето модерни автомобили са оборудвани с датчици, но те не следят работата на генератора. Те следят механичното въртене и ако информацията идва от нея, тогава трябва да знаете че ремъка е разкъсан или отлетял.

Причини за смяна на ремъка на динамо

Един малък съвет към водачите на моторни превозни средства. Когато включите запалването, преди да стартирате двигателя, уверете се че предупредителната светлина на акумулатора свети. Много често много шофьори не забелязват, че тази лампа не светва на фона на другите контролни лампи. Това е първият сигнал за неизправност, който е свързан с зареждането на генератора или акумулаторната батерия. Смяната на ремъка на алтернатора е необходим, когато автомобилът се повреди. За съжаление такива случаи далеч не са необичайни и затова ви препоръчваме да си купите и да носите със себе си резервен ремък за алтернатора. Разбира се, ако можете сами да си смените ремъка, когато сте закъсали на пътя. Причини за повреда на ремъка на алтернатора. Механично износване на ремъка или стареене – възможна е бърза смяна на ремъка. Разхлабване на обтегача на ремъка на алтернатора и смяна на ролката на ремъка на алтернатора. Възможно е бързо да се смените ремъка и ролката на пътя, но не на всички марки автомобили.

Препоръки за смяна на ремъка на динамо

Удари от чужди предмети, като камък, клони и други. Отказ, разхлабване на ролки, счупване или заглушаване на генератора или други устройства, помпа, помпа на сервоусилвател, компресор на климатик и други. Задвижвани от същия ремък на алтернатора – в тези случаи ви препоръчваме да извикате пътна помощ или мобилен специализиран сервиз. Който ще смени ремъка на вашия автомобил на място. Защото скъсването на ремъка на алтернатора е следствие от повреда на други компоненти. Моля, обърнете внимание, че ремъка преминава през две ролки, през водната помпа и хидравличната помпа. Както виждате, отказът на някоя от тези части води до скъсване на ремъка на генератора. Смяната на ремъка на алтернатора е доста сложна процедура. А при някои съвременни автомобили, особено при дизеловите двигатели, се изисква премахване на един от опорите на двигателя. Когато се обадите на диспечера, трябва да го информирате за модела и модификацията на вашият автомобил.

Възможни повреди при смяна на ремъка на динамо

Много често, когато клиентите се обаждат на фирмите за пътна помощ, собствениците на автомобили объркват алтернатора и ремъка с газо разпределителния механизъм. Проверете ремъка, който сте извадили под капака. Ако ремъка има надлъжни канали, това обикновено е ремъка на алтернатора. Ако ремъка има напречни зъби, това е ремъка на ангренажа. В този случай можем да Ви предложим само смяна на ремъка на алтернатора. Смяната на ремъка на ангренажа на двигателя е възможно само, ако автомобилът пристигне в автосервиза. Тъй като тази процедура изисква, автомобилът да бъде повдигнат на крик и да се свали основният тампон на двигателя. Това е много сложна процедура, която е свързана с куп отговорности както за автосервиза, така и за механика който сменя ангренажния ремък на автомобила. Ако, ангренажния ремък не се постави правилно, смяната на ремъка, може да надхвърли себестойността на автомобила. Тъй като е възможно, да се извърши основен ремонт на двигателя на автомобила.