Пътна помощ за жк Люлин 1

Пътна помощ за жк Люлин 1

Микро регионът е разположен между главните пътища Сливница, Панчо Владигеров, Добринова скала и проф. Александър Станишев. Люлин-1 се състои от панелни и високи жилищни блокове. Има най-старите блокове през тримесечието, но той все още е най-предпочитан от инвеститорите за изграждане на нови блокове. 137-то СОУ „Ангел Кънчев“, 20-ти и 13-ти детски градини и ясла на 41-и ден. В микро региона има супермаркет „Фантастико“. Най-близката пощенска станция и полицейско отделение са в Люлин 2. Транспортните комуникации с останалите квартали са добре развити. Метро станция „Сливница“ в Люлин 8 е много близо. Хората могат да използват следните транспортни средства: Автобусни линии № 42, 53, 54, 81, 111, 309. Тролейбус № 6. Люлин е най-големият жилищен квартал в София с около 100 000 жители. Намира се в западната част на столицата и е разделен на 10 четвърти. Строителството на района започва през 1971 г. Неговият ясно диференциран център му придава облика на независим град. В жк Люлин 1, работят 2 фирми за пътна помощ.

Пътна помощ за жк Люлин 1

Сградите в Люлин са основно от панелна конструкция. Панелните жилищни сгради са построени предимно в началото на 70-те до 90-те години на XX век. Най-старите жилищни блокове са в І квартал на Люлин. ЕПК жилищни блокове с високи кофражни панели високи сгради, разположени от западната страна на бул. Добринова скала. са нови, но нямат централно отопление. Новите разработки са съсредоточени в районите, където има метро станции и в центъра на комплекса. Стари тухлени сгради, построени преди 1990 г., просто липсват. В североизточните части на Люлин 9 и Люлин 10 на границата с бул. Сливница. има едно фамилни къщи с дворове и някои нови жилищни блокове за развитие. В „Люлин 3“ Люлин 6 и Луилин 7 се появиха много офис и жилищни сгради през последните години. В останалите квартали на област Люлин вече няколко години се изграждат индивидуални търговски разработки. Тенденцията е кварталът да се изгражда с нови качествени жилищни сгради, търговски помещения и съоръжения за спорт и отдих.

Панелните жилищни сгради в жк Люлин 1

Учебните заведения, разпределени на териториален принцип по областни секции, включват 11 детски заведения и 4 дневни центъра и заведения за хранене на деца. На кръстовището между бул. „Панчо Владигеров“ има новопостроена църква „Св. Климент Охридски“. и Джаврахарлал Неру, Културен център Люлин и 4 читалища и културни клубове. Люлин има над 22 000 деца под 18 години, което го прави област с най-младо население в столицата. Жителите на Люлин могат да ползват здравните услуги на 12-ти център за диагностика и консултации, разположени в сградите на бившите поликлиники № 26 през второто тримесечие и № 12 в 9-то тримесечие, два дентални центъра и една частна клиника наречена Медива. Сградата на община Люлин се намира в 3-ти квартал на бул. „Захари Стоянов“.

Спортните центрове в жк Люлин 1

На територията на Люлин център има нов спортен комплекс Левски-Сиконко. И големият открит плувен басейн Люлин Бийч, търговски център Silver Center. В Люлин Център са и веригите на хипермаркетите BILLA и FANTASTIKO. Люлин 3 е един от най-големите пазари на открито в София и магазин за хранителни стоки EVROPA. Област Люлин се възползва от местните вериги магазини за домакински електрически уреди Technomarket Evropa, Technopolis, Technolux, Mr. Bricolage, METRO 2. Част от Люлин е индустриална зона. Има най-големите кооперативни пазари в столицата. През 1998 г. Люлин видя откриването на най-новото транспортно средство – софийското метро, ​​което за 20 минути отведе жителите на областта до центъра на столицата. През септември 2009 година е завършен новият маршрут до квартал Младост.