проблеми с алармата

Проблеми с алармата на автомобила

Една от най-често срещаните причини хората да потърсят електрическа помощ е да изключат алармата. В случай на подобна ситуация, нашите опитни електротехници ще помогнат за изключване на алармата на автомобила, която е повредена. В повечето случаи повредата на автомобилната аларма се дължи на дефектни кабели, релета и други електрически устройства. Алармата, която е работила без видима причина, може да покаже повреда. Проблеми с алармата, много аларми имат функцията „стоп“. Това е бутон за изключване на алармата и ако знаете къде се намира, както и алгоритъм за превключване в сервизен режим, можете да го направите и сами. Според статистиката на нашата компания за пътна помощ, най-често срещаните видове работа при аварийно спиране на алармените системи са: Деактивиране на алармата. Деактивирайте алармата от дистанционното управление. След като подадете сигнала по телефона, нашите специалисти ще пристигнат на посочения от Вас адрес.

Деактивиране на сателитни аларми, GSM аларми, както и сложни системи против кражба

Те ще извършват аварийно изключване на алармата с помощта на специално оборудване. Нашите специалисти редовно практикуват изключване на алармата на автомобила. Те са се научили да се справят със всички системи за сигурност, които са инсталирани на автомобили. В повечето случаи, тези аларми са инсталирани в инсталационните центрове. И деактивирането им не представлява никакви особени затруднения за професионалните авто електротехници. Средното време на работа е около 1 час, средната цена за деактивиране на такива аларма е около 30-50 лева. Най-големите проблеми се осигуряват или от сложни системи за сигурност. Използващи радиорелейни, нестандартни инсталации с допълнителни блокировки. Комбинация от механични и електронни системи, като сателитна аларма + механична блокировка на капака. Когато поръчвате услуга за деактивиране на аларма уведомете диспечера за модела на алармата.

Как работи нашата компания при проблеми с алармата

В по-трудните случаи, времето на работа и разходите се изчисляват индивидуално. Ние работим на пазара вече повече от 20 години на услуги за техническа помощ. Нашите електротехници придобиха богат опит в деактивирането на сложни системи против кражба. Деактивиране на GSM алармените системи, както и на сателитни системи против кражба. Ние деактивираме алармите на повечето автомобили, които са комбинирани с фабричния имобилайзер и блока за управление на двигателя. За да изключите алармата и имобилайзера, се изисква използването на специално диагностично оборудване. Попитайте нашия диспечер за възможността за изключване на алармата и имобилайзера. Защото понякога може да се е повредила батерията на дистанционното управление на алармата. Предвид сложността на работата и необходимото диагностично оборудване, за някои автомобили предлагаме мобилен автосервиз и превоз до някои от нашите сервизи.

Отстраняване на неизправности и проблеми с алармата

Проблеми с автомобилната аларма могат да възникнат по много причини. Окабеляването може да бъде проблем, ако алармата е самостоятелно инсталирана от собственика на превозното средство. Или просто износването може да се случи с течение на времето. Ако знаете как да отстраните неизправността на вашата аларма за автомобила, то ще ви помогне да решите някои основни проблеми, които могат да възникнат. Аларма за автомобили без ключ. Автомобилите със дистанционно управление на алармата за отключване могат да се повредят. Ако батерията на дистанционното ви управление се изтощи. Ако установите, че не можете да активирате или деактивирате алармата чрез дистанционното управление. Започнете с подмяната на батерията и проверете разликата. След смяна на батерията на дистанционното управление или акумулатора на автомобила може да се окаже. Че алармената система ще се включва често и ще ви дразни през нощта.

Монтаж на аларма на автомобила

Ако искате сами да свържете алармата си към автомобила, извадете и внимателно прочетете ръководството за инсталиране. Прегледайте диаграмата на упътванията, като следвате стъпките от началото до края на самата инсталация. Монтирайте алармената инсталация под таблото на автомобила и го прикрепете здраво към основата. Ако проводниците не бъдат закрепени здраво, алармата може да се повреди съвсем неочаквано. След като монтирате алармата на автомобила, тествайте системата за сигурност няколко пъти. Ако възникнат проблеми с автомобилната аларма, потърсете производителя на алармата за гаранция. Производителят може да покрие ремонтите по монтажа на алармената система. Преди да си закупите автомобилна аларма, проучете пазара и кой производител предлага най-добрата алармена система. За повече информация относно дефектна аларма, разговаряйте с опитен експерт от автосервиз.

Други проблеми свързани с алармата на автомобила

Ако това се случи, временно изключете алармената система, докато пристигне специалист по алармените системи. Други проблеми които може да възникнат в алармената система, е самото окабеляване, при монтирането на алармената система в автомобила. Инсталирането може да възникне по следните причини. Ако електротехникът който поставя алармената система, няма нужната квалификация за монтаж на алармени системи. Ако сте свързали автомобилната аларма неправилно и имате проблеми, прочетете отново ръководството за инсталиране. След това отстранете неизправностите, като проследите обратно откъдето сте започнали. Ако установите, че сте поставили кабелите неправилно, или не сте ги прикрепили както трябва. Можете да разрешите проблема, като започнете инсталирането на алармената система отново. Ако не можете да се справите с тази задача, закарайте автомобила във автосервиз за алармени системи.