проблеми с автомобила

Проблеми с автомобила

Винаги когато пътувате с вашия автомобил, трябва да сте наясно че в един даден момент. Вашият автомобил може да спре да се движи. Всичко това зависи, как сте поддържали автомобила, през изминалите няколко месеца. Ако получите проблеми с автомобила, телефонният номер на пътна помощ, може да ви бъде от голяма полза. Ето няколко ценни съвета, какво да направите в такава ситуация. Ако имате някакви познания, отворете книгата за ръководство на автомобила. В нея ще намерите необходимата информация. Преди да започнете ремонтиране на автомобила, е важно да разполагате с подходящите инструменти за работа. Правилните инструкции и подходящите средства за безопасна работа. Никога не работете по автомобила, по време на запален двигател. Тръбите на генерацията са нагорещени, охладителната течност е под много високо налягане. Просто изчакайте докато двигателят изстине и чак тогава може да търсите повредата. Основните комплекти като гаечни инструменти, гедории, отверки и клещи може да ви бъдат от полза.

Полезни съвети за безопасна работа при евентуални проблеми с автомобила

Мултицетът е най-важният инструмент за тестване на електрическата система. И за откриване на проблеми с автомобила. Достатъчно е да знаете как да го използвате, за да разберете дали стартера и алтернатора на автомобила са в ред. Ако знаете как да го използвате, може да разберете в какво състояние е акумулатора. Ако има корозия по клемите на акумулатора, просто ги почистете с метална четка. А след това ги намажете с грес. Спуканата гума може да си я смените и без да имате някакви познания. Това е най-лесната задача, която може да разрешите. Ако двигателя не работи правилно и прекъсва, проверете състоянието на запалителните свещи. Ако се окаже че някоя от тях не работи, извадете новите и ги сменете. Ако нямате резервни свещи и нужните инструменти, за да ги подмените. Потърсете услугите на специализираните фирми за пътна помощ в София. Специализираните компании разполагат с мобилен сервиз за моторни превозни средства

Съвети за поддръжка на автомобила

Маслото на двигателя трябва да се сменя на всеки 10 000 километра. Това са основните правила, които трябва да знаете при експлоатация на маслото и срока за смяна. Какво масло и с какъв визкозитет трябва да сложите в двигателя на автомобила. Какъв маслен филтър трябва да поставите и колко литра масло събира вашия двигател. Алтернатора на автомобила зарежда с ток самият акумулатор. Ако желаете да проверите дали работи, просто откачете плюсовият кабел. Ако двигателя на автомобила продължи да работи, това означава че всичко е наред. Другият вариант е да замерите двата полюса на акумулатора. Екрана на мултицета, трябва да показва най-малко 13.60 волта. В този случай можете да бъдете спокойни че, алтернатора на вашият автомобил зарежда. Ако екрана на вашият мултицет покаже по-малко от 13 волта, вие може да карате докато автомобилът ви изгасне. След това, трябва да търсите услугите на фирма за пътна помощ.

Двигателя на автомобила гори масло

Когато двигателя на вашият автомобил започне да гори масло, по-добре действайте бързо. Коефициентите са, че вашият двигател има вътрешни повреди, които ще ви струват доста пари, за да го поправите. Съществуват редица причини, поради които двигателя може да гори масло. Една от най-често срещаните причини са сегментите на двигателя. Това може да се провери като свалите буталата на двигателя. Сегментите може да са износени, счупени или запекли. Маслото може да попадне в горивната камера и да изгори. Друга причина за това са запекли или износени гумички или водачи на клапаните. Тази повреда може да се отстрани, като се сменят гумичките на клапаните с нови. Ако водачите на клапаните са износени, маслото попада в цилиндъра и изгаря. Също така не трябва да се пренебрегва и турбокомпресора на автомобила. За тази цел е нужно да закарате автомобила във специализиран автосервиз за диагностика на турбокомпресори

Причини поради които свети лампата за маслото

Когато двигателят работи и двигателят има достатъчно ниво на смазване, лампата на маслото е в неактивно състояние, тоест не свети. Ако лампата на маслото светне, това означава че има неизправности. Като ниско ниво на маслото в картера, ниско налягане в системата на маслото на двигателя. Сензорът за нивото на маслото не работи и някои други проблеми. Ако индикаторът за налягане на маслото свети или мига, трябва първо да проверите нивото на смазочната течност. Какво да направите, ако маслената лампа светне. Изключително опасно е двигателя да работи с ниско ниво на маслото. Тъй като при такива условия, двигателят претърпява огромни механични и температурни претоварвания. Което от своя страна, намалява живота на двигателя. Ако в момента нямате възможност за долеете масло в двигателя на автомобила, по добре не го карайте. Защото двигателя на автомобила може да блокира.