проблеми с автомобила

Проблеми с автомобила

Винаги когато пътувате с вашия автомобил, трябва да сте наясно че в един даден момент. Вашият автомобил може да спре да се движи. Всичко това зависи, как сте поддържали автомобила, през изминалите няколко месеца. Ако получите проблеми с автомобила, телефонният номер на пътна помощ, може да ви бъде от голяма полза. Ето няколко ценни съвета, какво да направите в такава ситуация. Ако имате някакви познания, отворете книгата за ръководство на автомобила. В нея ще намерите необходимата информация. Преди да започнете ремонтиране на автомобила, е важно да разполагате с подходящите инструменти за работа. Правилните инструкции и подходящите средства за безопасна работа. Никога не работете по автомобила, по време на запален двигател. Тръбите на генерацията са нагорещени, охладителната течност е под много високо налягане. Просто изчакайте докато двигателят изстине и чак тогава може да търсите повредата. Основните комплекти като гаечни инструменти, гедории, отверки и клещи може да ви бъдат от полза.

Полезни съвети за безопасна работа при евентуални проблеми с автомобила

Мултицетът е най-важният инструмент за тестването на електрическата система. И за откриване на проблеми с автомобила. Достатъчно е да знаете как да го използвате, за да разберете дали стартера и алтернатора на автомобила са в ред. Ако знаете как да го използвате, може да разберете в какво състояние е акумулатора. Ако има корозия по клемите на акумулатора, просто ги почистете с метална четка. А след това ги намажете с грес. Спуканата гума може да си я смените и без да имате някакви познания. Това е най-лесната задача, която може да разрешите. Ако двигателя не работи правилно и прекъсва, проверете състоянието на запалителните свещи. Ако се окаже че някоя от тях не работи, извадете новите и ги сменете. Ако нямате резервни свещи и нужните инструменти, за да ги подмените. Потърсете услугите на специализираните фирми за пътна помощ в София. Специализираните компании разполагат с мобилен сервиз за моторни превозни средства

Съвети за поддръжка на автомобила

Маслото на двигателя трябва да се сменя на всеки 10 000 километра. Това са основните правила които трябва да знаете, при смяната на маслото. Какво масло и с какъв визкозитет трябва да сложите в двигателя на автомобила. Какъв маслен филтър трябва да поставите и колко литра масло събира вашит двигател. Проблеми с автомобила. Алтернатора на автомобила зарежда с ток самият акумулатор. Ако желаете да проверите дали работи, просто откачете плюсовият кабел. Ако двигателя на автомобила продължи да работи, това означава че всичко е наред. Другият вариант е да замерите двата полюса на акумулатора. Екрана на мултицета, трябва да показва най-малко 13.60 волта. В този случай можете да бъдете спокойни че, алтернатора на вашият автомобил зарежда. Ако екрана на вашият мултицет покаже по-малко от 13 волта, вие може да карате докато автомобилът ви изгасне. След това, трябва да търсите услугите на фирма за пътна помощ.