препоръки за безопасност

Препоръки за безопасност

Пред нас е сезонът за училищни спортове, а не стопанският съвет за грижи за автомобилите напомня на шофьорите да се уверят. Че техните превозни средства са безопасни за децата в училище. Препоръки за безопасност. Проверете светлините и чистачките за видимост. С по-кратките дни и неблагоприятно време, уверете се, че светлините и чистачките функционират правилно. Проверете външните и вътрешните крушки на автомобила, сменете всички които са изгорели. Проверете чистачките за признаци на износване и ги подменете, ако е необходимо. Прекарайте автомобила на годишен преглед за спирачките. Спирачната система е най-важната функция за безопасност на вашия автомобил. Преди да преминете през автомобилния сезон, уверете се, че спирачките ви функционират правилно. Планирайте проверка на спирачната уредба и потърсете предупредителни знаци, че вашият автомобил може да има нужда от смяна на накладки. Като например осветена стоп-светлина или скърцане или щракане при спиране.

Проверете гумите за износване или прекомерно износване

Проверете налягането на гумите и надуйте отново недостатъчното налягане в гумите, включително и резервните. Потърсете неравномерно износване и проверете дълбочината на протектора. Лесен начин да направите по следното е чрез поставяне на стотинка в канала на протектора. Ако протектора не покрива половината от стотинката, е време да смените гумите си. Уверете се, че всички гуми са напомпани. Уебсайта на националната администрация за безопасност на движението по пътищата има важни съвети за поставяне и положение на предпазните колани. За по-малките деца, които са заедно, сайтът разполага с информация за това как да се инсталира детско столче в автомобила. Както и указания за избор на столче за кола или блустер, въз основа на възрастта и размера на вашето дете. Помислете дали да не сте инсталирали резервно устройство за откриване. Което осигурява видео за задно виждане или предупредителни звуци, когато се движите на заден ход.

Препоръки за безопасност за децата в училище

Докато водачите не трябва да разчитат единствено на тези устройства, те могат да помогнат за намаляване на риска от инциденти. Които са свързани със безопасността, както и за следващите други съвети за безопасност на децата. „Времето в училище е забързано за повечето семейства, но планирането на пълна инспекция на превозното средство е добре изразходвано”. Казва Алекс Младенов, изпълнителен директор на АДАС Експрес. Преминаването на технически преглед на вашия автомобил от професионален техник ще ви даде спокойствие и сигурност. То ще направи всички ваши всекидневни пътувания до училище и дейности по-безопасни и по-малко стресиращи. По този начин вие ще се чувствате спокойни, че няма да бъде застрашен по никакъв начин живота на вашите деца. Затова ви съветваме, всеки месец да преминавате с автомобила, необходимия периодичен технически преглед за безопасност.

Препоръки за безопасност

Независимо от това дали става въпрос за пътна злополука или инцидент на пътя. Вие все пак може да преживеете една тежка ситуация през живота си. И ако това се случи на магистрала или на второстепенен път, лошата ситуация ще се влоши много бързо. Препоръки за безопасност. Ако получите авария по време на шофиране, вашата лична безопасност на пътя, трябва да бъде вашият първи приоритет. Препоръките за безопасност, които ще получите от екипа на пътна помощ, може да ви бъдат от голяма полза. Никога не излизайте от автомобила, за да извършвате ремонт на автомобила по натоварена автомагистрала. Преместете автомобила на сигурно място или в аварийната лента и чак тогава излезте от автомобила. Ако сте участник в пътно транспортно произшествие, предложете на другите участници да направят същото. Ако спукате гума, преместете автомобила на безопасно място или в аварийната лента и след това я сменете.

Препоръки за безопасност при пътно транспортни злополуки

Цената на нова гума или джанта не може да гарантира вашата безопасност. Препоръки за безопасност. Ако автомобилът ви е тежко повреден, така че не може да бъде управляван. Използвайте мобилният си телефон, за да се свържете с 112. Ако претърпите пътно транспортно произшествие или авария, в опасен участък. Първо обезопасете мястото, като поставите светло отразителния триъгълник, на не по малко от 30 метра. Не забравяйте да включите аварийните светлини на автомобила, за да предупредите останалите участници в движението. Винаги носете със себе си комплекта за първа помощ за извънредни ситуации. Защитете любимите си хора, като спазвате правилата за безопасно шофиране. Спазвайте по всяко време на денонощието правилника за движение и максималната ограничена скорост. Санкциите за превишена скорост са много големи. Органите на реда, може да ви отнемат шофьорската книжка за доста дълго време.

Какъв режим на действие ползват специализираните автомобили

Ако чуете сирена, това означава че към вас приближава автомобил със специален режим на действие. Препоръки за безопасност. Отбийте в дясно и спрете, докато премине специализираният автомобил. Това може да се окаже автомобил на бърза помощ, полицията или автомобил на пожарна безопасност. Автомобилите на бърза помощ, полицията и пожарната безопасност, са винаги били с предимство пред всички други специализирани автомобили. Тези специализирани автомобили са обозначени със сини светлини и сирени. Всички други специализирани автомобили със специален режим на действие, са обозначени с оранжева светлина. Ако имате нужда от специализиран камион на пътна помощ, потърсете специализираните фирми за пътна помощ в България. Те ще ви окажат, винаги пълно съдействие, при пътно транспортни произшествия, или аварии.