Препоръки за безопасност

Независимо от това дали става въпрос за пътна злополука или инцидент на пътя. Вие все пак може да преживеете една тежка ситуация през живота си. И ако това се случи на магистрала или на второстепенен път, лошата ситуация ще се влоши много бързо. Препоръки за безопасност. Ако получите авария по време на шофиране, вашата лична безопасност на пътя, трябва да бъде вашият първи приоритет. Препоръките за безопасност, които ще получите от екипа на пътна-помощ.bg, може да ви бъдат от голяма полза. Никога не излизайте от автомобила, за да извършвате ремонт на автомобила по натоварена автомагистрала. Преместете автомобила на сигурно място или в аварийната лента и чак тогава излезте от автомобила. Ако сте участник в пътно транспортно произшествие, предложете на другите участници да направят същото. Ако спукате гума, преместете автомобила на безопасно място или в аварийната лента и след това я сменете.

Препоръки за безопасност при пътно транспортни злополуки

Цената на нова гума или джанта не може да гарантира вашата безопасност. Препоръки за безопасност. Ако автомобилът ви е тежко повреден, така че не може да бъде управляван. Използвайте мобилният си телефон, за да се свържете с 112. Ако претърпите пътно транспортно произшествие или авария, в опасен участък. Първо обезопасете мястото, като поставите светло отразителния триъгълник, на не по малко от 30 метра. Не забравяйте да включите аварийните светлини на автомобила, за да предупредите останалите участници в движението. Винаги носете със себе си комплекта за първа помощ за извънредни ситуации. Защитете любимите си хора, като спазвате правилата за безопасно шофиране. Спазвайте по всяко време на денонощието правилника за движение и максималната ограничена скорост. Санкциите за превишена скорост са много големи. Органите на реда, може да ви отнемат шофьорската книжка за доста дълго време.

Какъв режим на действие ползват специализираните автомобили

Ако чуете сирена, това означава че към вас приближава автомобил със специален режим на действие. Препоръки за безопасност. Отбийте в дясно и спрете, докато премине специализираният автомобил. Това може да се окаже автомобил на бърза помощ, полицията или автомобил на пожарна безопасност. Автомобилите на бърза помощ, полицията и пожарната безопасност, са винаги били с предимство пред всички други специализирани автомобили. Тези специализирани автомобили са обозначени със сини светлини и сирени. Всички други специализирани автомобили със специален режим на действие, са обозначени с оранжева светлина. Ако имате нужда от специализиран камион на пътна помощ, потърсете специализираните фирми за пътна помощ в България. Те ще ви окажат, винаги пълно съдействие, при пътно транспортни произшествия, или аварии.