Пренебрегване на автомобила

Притежаването на автомобил може да бъде мечта или кошмар в зависимост от това колко добре се грижите за вашия автомобил, казват нестопанският съвет за грижи за автомобилите. Следват шест неща, които много шофьори правят, които могат да навредят на колата.
Пренебрегване на светлината на двигателя за проверка. Пренебрегването на осветената светлина на двигателя за проверка може да доведе до сериозни проблеми с двигателя и скъпи ремонти. Най-малкото, тази предупредителна светлина може да ви предупреди за проблем с двигателя, който влияе негативно върху разхода на гориво.
Не променяте флуидите и филтрите. Много флуиди са необходими за работата и защитата на системите и компонентите на превозното средство. Редовната проверка на нивата на течности, заедно с филтрите, помага да се гарантира, че вашият автомобил работи надеждно и удължава живота на автомобила.
Пренебрегване на гумите. Гумите на автомобила трябва да се проверяват често за надуване и дълбочина на протектора. Понижените гуми могат да се износват по-бързо, трябва да бъдат сменяни по-рано и могат да окажат отрицателно въздействие върху безопасността, газовата пробег и производителността.
Не следвате график за обслужване. Тъй като много автомобилни части и компоненти се износват или се повреждат във времето, превозните средства трябва да бъдат редовно обслужвани, за да могат да работят оптимално. Рутинните проверки и навременните ремонти ще помогнат автомобилът ви да работи ефективно и ще ви помогне да избегнете по-скъпи ремонти по пътя.
Поддържане на мръсна кола. Разрешаването на автомобила да се движи твърде дълго без измиване води до натрупване на вредни химикали и замърсявания, увеличава потенциала за ръжда от пътната сол и пречи на правилната видимост, необходима за безопасно шофиране.
Като сериозен шофьор. Независимо дали става дума за трафик за спиране и заминаване, екстремни климатични условия, груби пътища или тежки товари, понякога е трудно да се ограничат тежките условия на шофиране. Въпреки това, можете да управлявате интелигентно и да подобрите икономията на гориво, като спазвате ограничението на скоростта; избягване на агресивно шофиране, включително бърз старт и спиране; не изтегляне на ненужни предмети; и поддържане на автомобила правилно настроен.
„Тъй като автомобилната грижа не винаги е основен приоритет за собствениците на автомобили, те може и да не осъзнават, че правят неща, които влияят неблагоприятно на производителността, безопасността и стойността на колата им“, казва Алекс Младенов, изпълнителен директор на ADAC Експрес. „Рутинната поддръжка може да измине дълъг път към спестяване на пари, избягване на главоболие и защита на инвестицията на вашия автомобил.“
Съветът за грижи за автомобилите е източник на информация за кампанията за обучение на потребителите, която популяризира ползите от редовната грижа за автомобила, поддръжката и ремонта на потребителите. За най-новите новини за грижа за колата посетете онлайн медийната зала на съвета. За да поръчате безплатно копие на популярното Ръководство за грижа за автомобила, посетете уебсайта на Съвета за образование на потребителите