преглед на кола преди покупка

Преглед на кола преди покупка

Ако мислите да си купувате автомобил втора употреба, трябва да знаете колко объркващо може да бъде това. Затова преди да закупите вашето превозно средство, направете преглед на кола преди покупка. Има толкова много неща, които се считат, че това може да бъде обезсърчително преживяване. Особено при покупка на автомобил. Има много неща, които трябва да знаете преди да купите автомобила. Един от най-важните фактори е да проверите техническото състояние на автомобила, преди да вземете вашето окончателно решение. Уверете се, че автомобилът ви е спрян на равно място, преди да го проверите. Това се прави за да сте сигурни, че ще можете да проверите гумите на автомобила и да видите дали автомобилът има удар. Първо, внимателно проверете боята на автомобила, като вземете под внимание всякакви ръжди или драскотини. Автомобилът трябва да бъде измит, така че състоянието на боята да се вижда идеално. Прегледайте страничните детайли на автомобила, от край до край, за вълни и за леки пребоядисвания.

Какво трябва да прегледаме преди да тръгнем да купуваме автомобил втора употреба

Прокарайте пръста си по ръбовете между панелите и вратите, грапавостта показва остатъците от маскиращите бояджийски работи. Проверете багажника на автомобила, за да сте сигурни, че той все още е в добро състояние. Той не трябва да има никакви ръжди, пукнатини или дупки. Вътрешността на багажника показва следите от дългогодишната употреба на автомобила. Проверете гумите. Гумите на автомобила, трябва да бъдат износени равномерно от всички страни. Износването на гумите може да бъде причинено от износени компоненти на кормилното управление, или от ходовата част. Никога не купувайте кола с повреда ходова част. Проверете основно предната част на автомобила. Очиларката за която се закрепят фаровете, предните калници и радиатора на автомобила. Тя може да бъде заварена или захваната неправомерно. Проверете главите на болтовете на калниците, надраскването показват че калниците са били подменени.

Преглед на ходовата част на автомобила

Опитайте се да легнете под автомобила, когато е безопасно и проверете изпускателната система за корозия на купето. Проверете изпускателната система на автомобила за дупки или за корозия. Замърсяването с масло означава, че има важен и евентуално скъп проблем. Запалете автомобила и запушете ауспуха с парцал. По този начин ще проверите дали има изпускане на изгорели газове. Също така бялата пара е лош знак за работата на двигателя. Проверка под капака на автомобила. Отворете капака на автомобила, проверете за всякакви индикации за вдлъбнатини, повреди или ръжди. Всички те могат да бъдат признаци, че автомобилът не е бил редовно обслужва. Всеки калник отвътре, където се свързва с рамата трябва да има знак с маркировка. Ако знакът не съществува, това не означава че калника е сменен, всеки производител поставя различни знаци. Проверете маркучите и ремъците на двигателя дали са напукани. Те не трябва да бъдат изобщо напукани или леко порязани, маркучите на радиатора не трябва да са много меки.

Проверка на охладителната система на автомобила

Преглед на кола преди покупка. Проверете двигателя за всякакви течове или корозия. Потърсете във блока на двигателя тъмнокафяви маслени петна. Ако има такива, това показва че има утечка в уплътненията и маркучите. Проверете спирачната течност и резервоара за да сте сигурни, че няма течове. Ремъците на двигателя трябва да изглеждат като нови. Старите ремъци може да се скъсат и ако не знаете как да ги смените, трябва да закарате автомобила в автосервиз. Свалете капачката където се сипва маслото. Остатъка от пяна показва че има проблем в главата. Проверете ангренажния ремък. Това е най-важната част в двигателя и е най-скъпият за ремонт. Ако автомобилът е снабден с верига, не е нужно да се притеснявате. Нормалната продължителност на живота на ремъка е от 60-100 хиляди километра. Това зависи от производителя от който ще закупите ангренажния ремък. Проверка на интериора на автомобила. Проверете седалките и тапицерията за всякакви разкъсвания.

Проверка на интериора и спирачната система на автомобила

Преглед на кола преди покупка. Проверете дали климатичната система на автомобила работи добре, като го включите. Ако държите да имате климатик, купете автомобил с охладител R134. Проверете километража на автомобила. Това е важно, защото пробегът показва възрастта на автомобила и изминатите километри. Купуването на 10-годишен автомобил с много малко километри не е добро нещо. Разберете дали автомобилът притежава борд компютър. Това може да се провери като повикате специалист, който ще направи автодиагностика на място на автомобила. Проверете светлините и всички обичайни функции на автомобила. Това включва, всички сензори за паркиране, камера за задно паркиране, радио, CD, музика и други. Изпробвайте автомобила, преди да вземете окончателното си решение. Това е един от най-добрите начини да знаете техническото състояние на автомобила. Проверете спирачките на автомобила, като натискате спирачния педал. Вие не трябва да усещате никаква вибрация върху педала на спирачките, или да чувате странични шумове.