правила за движение

Правила за движение

Основни правила за движение. По време на пътуване по автомагистрала, правилата за движение трябва да се спазват от всички водачи на автомобили. Обикновено трафикът по автомагистралите се извършва по-бързо, отколкото по другите пътища. Тука вече имате повече време да реагирате, ако се появи опасност. Особено важно е да използвате огледалата на автомобила си по-рано. В противен случай съществува реална опасност от пътно транспортни произшествия и нужда от пътна помощ. По автомагистралата нямат право да се движат каруци и моторни превозни средства под 70 километра в час. По автомагистралата нямат право да се движат пешеходци, мотоциклети под 50 куб.см, велосипеди. Бавнодвижещи се превозни средства и извън габаритни товари. Много от водачите на моторни превозни средства, развиват скорост около 90 – 100 в час. Всеки водач на автомобил, който превишава 140 километра в час и нарушава закона, се наказва.

Какво означава автомагистрала и какви рискове крие тя за водачите

Авто магистралите са пътища, които спомагат за намаляване на времето за пътуване, при тях са премахнати пътните възли. Те са създадени за безопасно пътуване и риска при тях от пътно транспортни произшествия е минимален. Въпреки това, в сравнение с други видове пътища, те носят по-голям риск от катастрофи. Правила за движение. В много отношения строгите правила по магистралите, осигуряват безопасност за шофьорите. Ако метеорологичните условия са много лоши, вали дъжд или сняг, тогава трябва да управлявате автомобила с безопасна скорост. Дори тя да е под 70 километра в час. Преди да влезете в автомагистралата, уверете се че автомобилът ви има достатъчно гориво, масло и вода за пътуване. Лошите метеорологичните условия, създават предпоставка за пътно транспортно произшествие. Ако сте участник в пътно транспортно произшествие, или сте получили авария, задължително трябва да ползвате услугите на пътна помощ. По автомагистралата е строго забранено, тегленето на автомобил и движението на заден ход.

Кои правила за движение трябва да спазвате когато пътувате по автомагистралата

По авто магистралите шофьорите нямат право да се преместват от една лента в друга, освен само когато изпреварват. Строго се забранява изпреварването в аварийната лента. Правилото за безопасна дистанция, не трябва да бъде пренебрегвано по никакъв начин. Правила за движение. На магистралите шофьорите нямат право да спират, или да паркират превозните средства. По време на шофиране е забранено използването на мобилните телефони, дори и при система хендсфри. Умората спира времето за реакция и може да доведе до пътно транспортно произшествие. Ако пътувате по-дълго време, не забравяйте да спрете и да починете за 15 – 20 минути. Авто магистралите са статистически най-безопасните пътища, с най малко злополуки и смъртни случаи. Но когато стане пътно транспортно произшествие, последиците са много тежки, поради развиване на високи скорости. В такива случаи специализираните камиони на фирмите за пътна помощ, трябва да пристигнат бързо. За да бъде възстановено движението, по авто-магистралата.