Помощ при аварии

пътна помощ при аварии

Пътна помощ при аварии

Независимо колко внимателно и прецизно управлявате автомобила, неприятностите се случат по всяко време. Досега няма случаи, в които водачът да е бил застрахован от катастрофи. Дори и най-хладнокръвните шофьори, забравят какво да предприемат за момента. Затова ние от специализирана фирма пътна помощ при аварии, ви напомняме какво да предприемете в случай на злополука. Никога не напускайте мястото на инцидента, дори когато други шофьори искат да освободите платното за движение. Ако водачът на пострадалото моторно превозно средство напусне местопроизшествието. То ще бъде невъзможно да се намери виновника и няма кой да възстанови причинените щети по вашият автомобил. Не забравяйте във такива случаи да поставите светло отразителния триъгълник и да включите всички аварийни светлини на автомобилите. Свидетели са всички случайни минувачи, които са видели произшествието със вашето участие. Може да повикате водачите които управляват автобуси в обществения транспорт

Какво трябва да предприемете в случай на пътно транспортно произшествие

Ако нямате възможност да говорите с всички водачи на моторни превозни средства и обществения транспорт. Просто запишете контролните номера на техните автомобили. По този начин, ще може да се намери по-лесно виновникът за катастрофата. Ако на местопроизшествието има засегнати хора, окажете им първа помощ. За по тежки и сериозни наранявания, веднага повикайте линейка или бърза помощ. Ако има сериозно пострадали хора, транспортирайте ги до болницата, но само в краен случай. Незабавно повикайте контролните органи на телефон 112. Това е основното правило за всички водачи на моторни превозни средства. Често се случва водачът на другият автомобил, да ви предложи да решите конфликта без да викате контролните органи. От една страна това е отлична идея, но трябва да се уверите напълно кой е виновникът за катастрофата.

Пътна помощ при аварии какво трябва да направите ако сте участник в катастрофа

Денонощна пътна помощ при пътно транспортни произшествия. Ако има пострадали хора по време на инцидента, веднага повикайте пътна полиция. В такива случаи, някой трябва да поеме наказателна отговорност и компенсация за ремонт на автомобила. Ако щетите са малки и се споразумеете помежду си, подпишете двустранните протоколи за застрахователя. Ако виновникът се признае за виновен и иска да заплати нанесените щети по вашият автомобил. Незабавно обсъдете сумата и срока на изплащане на обезщетението. Ако сте изпаднали в паника по време на катастрофата, не използвайте успокоителни или алкохолни напитки. Възможно е да бъдете изпратени на медицински преглед за проба на алкохол. Ако имате сериозни повреди по вашият автомобил, не разчитайте на себе си или на приятели. Веднага потърсете услугите на специализираните фирми за пътна помощ в района. По този начин, вие ще спестите излишните главоболия.