полезни съвети за пътуване

Полезни съвети за пътуване

Планирате пътуване с децата си ? Авариите на моторните превозни средства са водещата причина за смърт и нараняване за всички деца. Защитете най-ценния си товар, като следвате тези няколко съвета. Полезни съвети за пътуване. Подгответе децата си по-рано, когато планирате пътуване, това ще помогне да запазите интереса им по време на пътуването. Покажете им маршрута на картата и ги помолите да решат къде да спрат, включително и забележителностите, хотели и ресторанти. По време на пътуване, дайте на децата карта, за да могат да видят къде се намирате и докъде сте стигнали, докато стигнете до местоназначението си. Дръжте децата заинтересовани в пътуването ви с готов избор от карти, семейни игри, песни заедно с компактдискове и книги. Това ще им помогне да се заемат и да създадат повече взаимодействие между членовете на семейството. Както всеки знае, вниманието на децата може да бъде отвлечено от вниманието на автомобила или с разни игри.

Какво да осигурим на децата си

При избора на дейности за деца в автомобила е важно да се помни че. Предметите в автомобила може да хвръкнат във въздуха, в случай на катастрофа или внезапно спиране. Не забравяйте да приберете предметите като, DVD плейъри, лаптопи, портмонета, компактдискове, чадъри, празнични подаръци в багажника на автомобила. Осигурете на децата само меки играчки и игри, с които да играят в автомобила. Направете кратка почивка, като спрете автомобила на паркинг. Отделете време, за да опаковате дрехите си, заредете автомобила с достатъчно количество гориво. Така ще получите пълно спокойствие за вас и за вашето семейство, при пътуване. Преди да тръгнете да пътувате с децата си, трябва да бъдете напълно отпочинали. Според изискванията за безопасност на движението, сънливите шофьори са фактор в почти 20 % от фаталните катастрофи. Като един от всеки десет шофьори допуска, че ще заспи зад волана поне веднъж през изминалата година.

Безопасно пътуване с деца

Преди да тръгнете да пътувате с децата, първо закопчайте предпазните колани на автомобила. Уверете се напълно, че всички пътници са седнали правилно и са поставили предпазните си колани. А малките деца са поставени правилна на детските седалки с обезопасителни колани. Според националната администрация за безопасност на движението по пътищата, 3 от 4-те безопасни седалки не са инсталирани правилно. Затова е необходимо да се свържете с лицензиран техник за безопасност на децата. Който да провери безопасността на седалката на вашето дете за правилно инсталиране. Ако не сте сигурни че познавате правилно закона за движение по пътищата, потърсете актуална информация в интернет. Важно е да запомните че, законите в Република България, често осигуряват минимална защита на водачите на моторни превозни средства.

Полезни съвети за пътуване с деца през деня

Опитайте се да организирате по-голямата част от пътуването си през деня, когато видимостта е най-добра. Ако откриете че се движите сред блясъка на изгряващото или залязващо слънце, помислете за кратка почивка. Ако летите със самолет, носете детското столче със себе си. Предварително проверете етикета на детското столче, дали е сертифициран за използване на въздухоплавателното средство. Ако е одобрен за използване във самолет, можете да осигурите на детето си пълно спокойствие и да го предпазите от неочаквани турболенции. Изработката на собствени седалки в автомобила ви осигуряват безопасност и сигурност при използване. Ако пътувате в чужбина с децата си, не забравяйте да носите със себе си всички удостоверения за раждане, паспорти и документация. Самотните родители, които пътуват с деца, трябва да представят декларация, подписано от другия родител, което дава разрешение за пътуване в чужбина.

Полезни съвети за пътуване с деца в чужбина

Ако се притеснявате, че детето ви ще се загуби, можете да го маркирате, като напишете името и телефонния си номер на ръката му. По този начин, ако бъде намерено, лесно ще се свържат с вас. Можете също така да инвестирате в GPS устройство за проследяване. Прикрепете го към китката или чантата на детето си и следвайте приложението. Преди да тръгнете, изгответе списък с всичко което ще ви е необходимо за пътуване. От всичко което може да се обърка, от първоначално потегляне, до приключване на пътуването със самолет. Предварително си изгответе план, как бихте се справили в подобна ситуация. Трябва да сте психически подготвени, преди да се случат нещата. Проверете дали вашата авиокомпания или летището, Ви предлагат услуга за посрещане и подпомагане. Ако пътувате самостоятелно с повече от едно дете, тези услуги ще ви бъдат полезни. Само не забравяйте, че вие трябва да се наслаждавате на пътуването.

Заключителни мисли и полезни съвети за пътуване с деца

Най-големият съвет, който можем да ви дадем за пътуване с деца, е да излизате и да пътувате. Всичко може да не върви по план, но семейството ви ще иска да види света, а так ще планирате следващото си пътуване, преди да го видите. Нищо не отваря детските умове като нови преживявания, така ще получите много нови преживявания, независимо за къде ще пътувате. От храна до транспорт, архитектура и пейзаж, всичко, което правите, ще бъде вълнуващо и ново за вашите малки деца. Не забравяйте да използвате някои от нашите съвети, за да направите пътуването си по-лесно и по-забавно за всички. Скоро ще се запознаем с детайлите на конкретни места, които ще преминем, какво да правим и някои от най-добрите туристически продукти за вас и вашето семейство. Пожелаваме ви щастливи семейни пътувания!