поддръжка на гумите

Поддръжка на гумите

Гумите са единственото нещо между автомобила и пътя. Когато са правилно напомпани и в добро състояние, управлението. Стабилността и безопасността на автомобила ще бъдат максимално увеличени. Обратно, когато гумите са неправилно напомпани, износени или повредени. Всички системи за безопасност на моторното превозно средство не могат да преодолеят загубата на контрол. Тази загуба идва от раздуване или хидропланиране. Поддръжка на гумите. Въздушното налягане в гумата е като масло в двигателя. Когато гумата е ниско профилна, вътрешните повреди са невидими, докато не стане твърде късно. Гумите губят 1-2 атмосфери на месец, така че постоянното пренебрегване в крайна сметка ще доведе до гума. Която не може да поддържа теглото на автомобила и пътниците. Когато това се случи, полученото изпускане може да доведе до загуба на контрол и злополука. Важно е гумите да се завъртат на всеки 10,000 километра. Предните гуми на съвременните автомобили се износват много по-бързо от гумите на задния мост.

Периодична поддръжка на гумите

Чрез периодично завъртане на предните гуми на задния мост и задните гуми на предния мост. Шофьорите могат да постигнат равномерно износване на всичките четири гуми и да увеличат пробега и производителноста. Ако не се завъртят гумите, често предните гуми се износват много по-бързо. Докато задните гуми имат шарки на протектора, които причиняват вибрации. Същото може да се каже и за подравняването. Когато гумите на автомобила не са правилно подравнени, гумите ще се износват по-бързо, което води до увеличаване на оперативните разходи. Проверявайте налягането на гумите по-често. Може да забележите, когато времето стане по-студено. Светлината на системата за следене на налягането в гумите на таблото, ви светва по-често. Съветът за грижи за автомобила препоръчва, редовно да проверявате налягането в гумите през зимата. За да запазите лампата TPMS изключена и автомобилът винаги да бъде в безопасност.

Как да поддържаме налягането в гумите

Типично е по това време на годината, шофьорите да получават предупреждения за TPMS и след това да се притесняват за гумите си. Често шофьорите ще виждат това сутрин, когато е най-студено. Ако температурата се вдигне, светлината може да се изключи, но вероятно гумите все още ще са малко по-интензивни. Ето защо е важно редовно да се проверява налягането в гумите. Според Американската асоциация на производителите на гуми. За всеки 10-градусов спад в температурата налягането в гумите намалява около една атмосфера. Проверката на налягането в гумите е важна за безопасността на автомобила, живота на гумите и икономия на горивото. Неправилното налягане в гумите може да увеличи пробега на горивото с 0,3%. За всяко увеличаване на налягането в четирите гуми. Се подобрява разхода на горивото до 3,3%, когато се поддържа правилното налягане. Налягането в гумите трябва да се проверява поне веднъж месечно.

Сезонна поддръжка на гумите

Важно е да се отбележи, че по-новите автомобили със системи за следене на налягането в гумите може да не ви предупреждават. Докато гумата не бъде значително спаднала, така че може да искате да я проверите по-често. Важно е да се проверява налягането в гумите, когато има значителни промени във времето и по-често през зимните месеци. Съветът за грижи за автомобилите е източник на информация за кампанията за обучение на потребителите. Която популяризира ползите от редовната грижа за автомобила, поддръжката и ремонта на потребителите. Водачите трябва редовно да извършват визуална инспекция на гумите си, особено след попадане в дупка. Или удряне на гумата в бордюра. Издатините, порязванията и други видими повреди отслабват вътрешните компоненти на гумата, което може да доведе до спукване. Редовните визуални проверки често ще идентифицират потенциалните проблеми, преди те да доведат до инцидент.