поддръжка на автомобила

Поддръжка на автомобила

Редовната профилактична поддръжка на вашият автомобил, е единственото нещо, което можете да направите като собственик. Ние ще ви дадем няколко полезни съвета, които ще са от полза, при поддръжката на автомобила. Поддръжка на автомобила. Никога не пренебрегвайте превантивната поддръжка на вашият автомобил. Основните положения, като смяна на маслото, проверката на налягането в гумите и извършването на редовни прегледи. Ще ви дадат възможност, да управлявате автомобила, преди той да се превърне в основен проблем. Ако използвате неправилно гориво, или гориво с високо октаново число, може да поемете риска от отменянето на гаранцията. Дори може да причините допълнителни щети свързани със запалителната система на автомобила. Превантивната поддръжка на автомобила е един от най-добрите начини да спестите пари в дългосрочен план. Научете се как да проверявате нивото на антифриза и течността в спирачките. В противен случай ще се наложи да плащате излишни разходи за автосервиз и пътна помощ

Препоръки за безопасна работа

Не се страхувайте да отворите капака на автомобила и да видите дали ще можете да го поправите. Поддръжка на автомобила. Ако нивото на охладителната течност е ниска, добавете течността от която радиатора ви се нуждае. Проверявайте редовно състоянието на ангренажните ремъци и ги подменяйте когато е необходимо. Обикновено те се сменят на всеки 60 000 километра, а ремъка на алтернатора на всеки 40 000 километра. Актуална и полезна информация, ще намерите във сайта на специализираните автосервизи. Износването на ангренажния ремък, може да доведе до сериозна повреда в двигателя. В някои отделни случаи, ремонта на двигателя, може да превиши себестойността на вашия автомобил. Редовната проверка на акумулатора и почистването на клемите, удължават живота на акумулатора. Повечето акумулатори не изискват голяма поддръжка, но винаги трябва да знаете как да ги поддържате. По този начин вие ще спестите много пари, време, нерви, главоболия и неприятните изненади, във специализираните сервизи във страната.

Препоръки за поддръжка на автомобила

Сменяйте въздушния филтър на автомобила си на всеки 10 000 километра. Подмяната на въздушния филтър е едно от най-лесните неща, които можете да направите. Така ще запазите комфорта във купето на автомобила. Проверете гумите дали са балансирани или за изкривявания, при нужда ги подменете с чисто нови. Сменяйте свещите на автомобила, на всеки 100 000 километра, или когато са износени. Ако не желаете да го направите, потърсете услугите на авто електро сервиз. Това са основните неща, от които всеки автомобил има нужда. Всичките разходи които сте направили по вашият автомобил, може да ги въведете във вашият компютър. Напомнянето за поддръжката на автомобила е безплатна програма, която следи ефективността, цената и разходите на горивото. Също така ви дава ценна информация за проследяването на поддръжката и ремонта, на вашият автомобил. Ако имате нужда от помощ потърсете услугите на компаниите за пътна помощ.