подготовка на автомобила

Подготовка на автомобила

Щеше ли вашата кола да е готова, ако трябваше да излезете в момента? Ако бяхте в колата си, щяхте ли да бъдете подготвени? По време на месеца за национална готовност през септември. Съветът за не стопанска цел за грижа за автомобилите, напомня на водачите за важността на редовната поддръжка и проверките „направи си сам“. Както и зареден комплект за спешна помощ. Извънредните ситуации и природните бедствия идват в различни форми и не винаги имате време да се подготвите. Подготовка на автомобила. Това е важно и ви дава спокойствие, за да знаете, че вашият автомобил е винаги готов за пътуване. Съветът за грижи за автомобилите препоръчва да се провери следното, за да се уверите, че колата ви е готова за неочакваното. Протектора на гумата – сравнете протектора на гумата. Протектора на гумата помага на автомобила да стигне до пътя. Ниската протекция на гумите е особено опасна при шофиране в мокри пътища, снежни или заледени условия.

Проверка и подготовка на автомобила

Проверете протектора си лесно със стотинка. Налягане на гумите: Прекаленото ниско или прекалено високо налягане може да повлияе на разхода на горивото, износването на протектора и управлението на превозното средство. Проверявайте гумите си веднъж месечно, когато все още са студени, като използвате ръководството на автомобила. Проверка на течности. Проверявайте течностите на колата си веднъж месечно или погледнете, когато напълвате резервоара за гориво. Сменяйте течностите, като масло и антифриз и посетете автосервиз ако подозирате че има теч. Колани: Счупеният колан може да ви спре буквално. Потърсете признаци на прекомерно износване или разхлабване. Тест на акумулаторната батерията от техник. Спирачки: Спирачките на Вашия автомобил са много важни за безопасността. Уверете се, че са напълно изправни за всякакви условия. Веднъж годишно проверявайте спирачките си в автосервиз. Бъдете наясно с проблемите на спирачната система, включително шум и вибрации по време на спиране.

Подготовка на автомобила за лятото и зимата

Акумулатор: Дори и в не аварийни ситуации, стресиращо е, когато автомобилът ви не запали. Екстремните температури, като лято и зима, могат да унищожат акумулатора на автомобила. Механика може да тества, акумулатора дали се зарежда с точната скорост. Ако акумулатора е на три или повече години, може да се наложи да го замените. Комплект за спешна помощ: Комплектът за спешни превозни средства трябва да включва кабели за подаване на ток, географска карта. Комплект за първа помощ, фенерче с допълнителни батерии, вода, нетрайни храни и одеяла. Съхранявайте копие от новото ръководство за грижа за автомобилния съвет в кутията, относно системите и поддръжката на превозното средство. За повече информация как да останете в безопасност зад волана, когато се случи бедствие. Изтеглете информационния лист от програмата българската асоциация за обществено здраве.

Подготовка на автомобила за светлините

Съветът за грижи за автомобила е източник на информация за кампанията за обучение на потребителите. Която популяризира ползите от редовната грижа за автомобила, поддръжката и ремонта на потребителите. Преди да стигнете до пътя, е разумна идея да се уверите, че осветлението на вашия автомобил е в правилно работно състояние. Светлините играят решаваща роля за безопасност при шофиране. Тъй като шансът за инцидент се увеличава, ако не можете да видите или да бъдете видени. От шофьорската седалка може да не забележите светлина, която не работи, затова проверете всички светлини на автомобила и ако има проблеми ги сменете. Осветлението на автомобила има нормално износване, което изисква периодична проверка и подмяна. Системата за осветяване на автомобила, осигурява голяма видимост през нощта. Сигнализира и предупреждава други водачи и доставя необходимата светлина. Съвети за бързо мигащи и не работещи светлини, могат да ви помогнат да се предпазите.

Съвети за светлините на автомобила

Дръжте фаровете, задните светлини и сигналните светлини чисти. Уверете се, че фаровете са правилно насочени. Халогенните фарове заслепяват другите шофьори и намаляват способността ви да виждате пътя. Светлините не само ви помагат да виждате по-добре в началото на здрача, но и улесняват другите шофьори да ви виждат. Не прекалявайте с фаровете си, трябва да можете да спрете в осветената зона. В противен случай създавате зона на сляпо катастрофа пред вашия автомобил. Някои държави имат закони, които изискват фаровете да бъдат постоянно включени. Поддържането на светлините на автомобила, правилните грижи и подмяна на чистачките периодично. Ще спомогне за по-безопасно пътуване, запазване на добре осветен път и ви дава ясна представа. Повече информация, относно осветлението на автомобила, графиците на сервизния интервал. Въпросите, които трябва да зададете на техника и съветите за интелигентното управление и спестяване на пари, разгледайте в сайта на пътна помощ.