ограничения на скоростта

Ограничения на скоростта

Нашата компания признава значението на избора на подходящи и приложими ограничения на скоростта. Когато максималните ограничения на скоростта са правилно зададени и приложени, те подобряват мобилноста. Безопасността на шофьорите и спазването на закона за движение по пътищата. Държавите се приканват да използват инженерни проучвания на трафика при определяне на максималните ограничения на скоростта. И същевременно да приемат ограничения, които няма да имат значителен неблагоприятен ефект върху безопасността по автомагистралите. Като минимум тези проучвания трябва да включват. Преобладаващи скорости, определени от инженерните измервания. Документи за злополука. Характеристики за развитие на автомагистрала, трафик, превозни средства и на пътя. Ефекти от скоростта на времето за пътуване. Най-често срещаното нарушение на закона за движението по пътищата е ускоряването, което надхвърля всички други комбинирани нарушения на движението.

Какво рискуваме при ограничения на скоростта

И колко време всъщност спестяваш от превишаването на скоростта. Първо рискуваш шофьорската книжка или, още по-лошо, причиняваш катастрофа ? Проверете времето, необходимо за 60 километрово пътуване с различни скорости. Тази математика предполага, че можете да поддържате постоянна скорост, без да забавяте движението по пътя, сигналите или завоите по пътя. Всъщност най-вероятно ще спестите само 4 минути. И имайте предвид, че повечето пътувания са кратки. Средното време, спестено на 5-километрово пътуване, шофиране от 100 километра в час с 45 километра, е само 1.9 минути. Ускоряването на автомобила е свързано с около 13% от всички катастрофи и 33% от всички фатални катастрофи. Ускоряването увеличава риска от катастрофа, тъй като има по-малко време и разстояние за реагиране. Времето за реакция е около 1 секунда за повечето шофьори. Така рискувате да причините пътно транспортно произшествие и да платите много пари на фирма за пътна помощ.

Внимание ограничения на скоростта

Внимание тинейджъри, повечето държави сега имат строги закони за издаване на удостоверение за шофьори. Това означава, че ако имате нарушение на правилата за движение, може да загубите правото си на шофиране. Разходите за застраховка могат да се увеличат, а финансовите санкции могат да бъдат огромни. Възможно ли е пестенето на няколко минути по пътя наистина да си струва риска. Сега са поставени навсякъде камери за превишена скорост и има стриктни зони за изпълнение. Това включва информация за строгите зони за принудително премахване на автомобила и трафопостове на информация за маршрутите. Строга зона за прилагане е в случаите, когато законите за движение по пътищата се прилагат стриктно от съображения за безопасност. Не се предполага никакво порицание, нито пък е предназначено да бъде унизително по никакъв начин. Целта на КАТ при определянето на такава област е просто да предупреди водачите на моторни превозни средства.

Внимание – ограничения на скоростта

Ускоряване на цитиранията, издавани редовно за скорости, по-малки от 15 километра в час, над ограничението на скоростта. Съобщение от местните власти, е че районът е бил посочен поради документирани въпроси, свързани с безопасността. Като например, брой катастрофи или проблеми с превишаването на скоростта. Камери за ограничения на скоростта е място, използвано за привличане на неподозиращите шофьори. Особено за шофьорите които не познават местността където са поставени мобилните камери на КАТ. Или където стриктните правила за прилагане, се следват предимно за генериране на приходи, а не за подобряване на безопасността. Целта на КАТ е да предупреди автомобилистите за потенциална злоупотреба с правомощията. За прилагане и несправедливо премахване на правата на шофьорите. Затова водачите на моторни превозни средства, трябва да спазват стриктно правилата и закона за движение по пътищата. Те не трябва да превишават ограниченията за скоростта.

Какво предвижда закона за ограничения на скоростта

Не трябва да карате по-бързо от ограничението на скоростта за вида на пътя и вашия тип превозно средство. Ограничението на скоростта е абсолютният максимум. Това не означава, че е безопасно да се управлява с тази скорост при всички условия. Затова на някои автомобили са монтирани ограничители за скоростта. Ограничителите на скоростта са предназначени да намалят пътните инциденти. Те ограничават максималната скорост на превозното средство, като ограничават подаването на гориво към двигателя. Наличието на ограничител на скоростта може да означава, че вашият автомобил не може да достигне ограничението на скоростта. Ако превишите ограничението на скоростта, може да получите глоба в особено големи размери. Или правото да управлявате моторно превозно средство за определен период от време. Също така ако имате повторни нарушения като 2 или 3 наказания, държавата може да ви осъди със лишаване от свобода за 1 година.

Санкции за превишаване на ограничения на скоростта

Санкции за превишаване на ограниченията на скоростта в България за населените места са: За превишаване на ограничението на скоростта до 10 км/ч – глоба от 20 лв. За превишаване на ограничението за скорост от 11-20 км/ч – глоба от 50 лв. За превишаване на ограничението на скоростта с 21-30 км/ч – 100 лв и отнемане на 2 точки. За превишаване на ограничението за скорост от 31-40 км/ч – 400 лв и отнемане на 6 точки. За превишаване на ограничението за скорост от 41-50 км/ч – 600 лв и отнемане на 12 точки. За превишаване на ограничението на скоростта с 51 км/ч 700 лв + отнемане на шофьорската книжка за 3 месеца + спиране от движение ППС за 1 месец + отнемане на 16 точки. Като за всеки следващи 5 км/ч превишаване над 50 км/ч глобата се увеличава с 50 лв. При последователно превишаване на скоростта, глобата е в двоен размер + отнемане на свидетелството за 6 месеца.