международна пътна помощ

Международна пътна помощ

Международна пътна помощ, осигурява помощ на собствениците на автомобили, широка гама от услуги. 24 часа в денонощието, 365 дни в годината в цяла Европа. Тези услуги са на разположение за период от 36 последователни месеца. Като се започне с първоначалната „дата на обслужване“ на всяко отговарящо на условията превозно средство. Ако някоя от тези услуги ви е необходима, моля, свържете се с телефона на международна пътна помощ в страната в която се намирате. Обаждането трябва да се извърши непосредствено преди да се опитате да предприемете друга помощ. Може да намерите телефонните номера на международна пътна помощ ADAC, в интернет пространството, във зависимост от държавата която се намирате. С услугите на международна пътна помощ, имате причина да останете уверени. Ако автомобилът ви се повреди, пътна помощ ADAC ще уреди всичко необходимо, за да стигнете до местоназначението си, лесно и много бързо.

Услугите които предлага международна пътна помощ

Пътна помощ, теглене и събиране на превозни средства, наемане на автомобил, настаняване в хотел или мотел, Доставка на резервни части, доставка на гориво, подаване на стартов ток, стартиране на двигателя. Смяна на спукана гума, диагностика на автомобила, мобилен автосервиз, денонощна пътна помощ, зареждане на акумулатора и много други видове автосервизни услуги. Ако получите повреда на автомобила в град София. Международна пътна помощ ADAC, ще ви насочи към своите дългогодишни партньори от фирма пътна помощ в София Албена Експрес. Те ще се погрижат вашият автомобил да бъде поправен в най-скоро време и вие да продължите пътуването си. Във случай че сте закъсали в град Варна, международна пътна помощ ADAC, ще ви насочи към фирма „Пътна Помощ ИВОНА Варна“. Тази фирма за пътна помощ разполага със мобилен автосервиз за леки и товарни автомобили. Посещението до Вас се извършва до 30 минути.

Кои държави покрива международна пътна помощ ADAC

Областта на покритие относно предоставяните услуги от пътна помощ ADAC. Областта на покритие обхваща следните конкретни страни. Всички други страни са изключени. Андора, Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Дания. Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва. Люксембург, Македония, Малта, Монако, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Сан Марино. Сърбия, Черна гора, Словакия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария, Турция и Англия. Период на покритие. Продължителността на покритието е три години, след издаването на картата за безплатна пътна помощ. Покритието което обхваща, са всички превозни средства, продавани чрез оторизиран европейски търговец на ADAC. Превозните средства под наем, превозните средства от училища, включително и такситата. Това се отнася само за покритието на пътната помощ.

Покритието отнася ли се за природни бедствия

Покритието не се отнася за инциденти, свързани с природни бедствия, рискове от война, стачки, конфискации. Ограничаване от страна на държавни органи, официални забрани. Експлозии от устройства или ядрени и радиоактивни ефекти. Които са възникнали по време на участие в спортни състезания. Причиняване на повреди на товара или загуба на приходи, причиняване на повреда от ремаркета. Които са причинени от резервна част или аксесоари, инсталирани в превозното средство, но не са разрешени от оторизирания търговец на ADAC. Метод за предоставяне на услуги. Клиентите трябва да се свържат с „Пътна помощ“, като използва посочения телефонен номер за контакти. Услугите за пътна помощ, трябва да бъдат одобрени от центъра, преди да тръгнат да репатрират автомобила. Те ще организират посещение на място в случай на повреда. Ремонт на автомобила ще се извърши, освен когато, това ще противоречи на градските разпоредби.

Къде ще се предоставя услугата за пътна помощ

Услугата ще се предоставя на пътища, отворени за обществен транспорт или във града. Обслужването ще се извършва и в следните случаи: повреда на предпазните колани, счупени чистачки на предното стъкло. Неизправност на законно изисквани външни светлини. Това обезщетение няма да включва спасителни операции. След повреда на превозното средство, където не е възможно ремонтирането на автомобила на пътя, ще бъде осигурено професионално изтегляне. Превозното средство ще бъде изтеглено до най-близкото място или до оторизиран сервиз. Ако повредата настъпи на повече от 200 километра от най-близкото място на оторизирания сервиз. Превозното средство ще бъде изтеглено до 20 километра в посока желана от клиента. Когато повредата е станала в града, превозното средство ще се изтегли по преценка на клиента. Той може да поиска, автомобилът да бъде изтеглен до паркинг, или до специализиран автосервиз по желание.

Настаняване на водачите в хотел или мотел

Ако повредата се случи на 80 или повече километра от дома и ремонтът на пътя не е възможен. След вдигането на превозното средство до оторизирания сервиз, ремонтът не може да бъде извършен в деня на повредата. Клиентът ще бъде настанен в тризвезден хотел за период от максимум четири нощувки. При ремонт на превозното средство след повредата, центърът за пътна помощ ще възстанови разходите за билет за влак от първа класа. Ако повредата се случи във чужбина и необходимите части не са достъпни до оторизирания сервиз в държавата, в която е възникнал инцидентът. Ще бъде осигурено изпращане на необходимите резервни авточасти от застрахователя, до съответното място където се намира вашият автомобил. Разходите за резервните части се поемат изцяло от оторизирания сервиз, ако имат необходимата гаранция. В случай на злополука, кражба или вандализъм, разходите на клиента се поемат изцяло от застрахователните компании.