компютърна диагностика

Компютърна диагностика на автомобила

Компютърна диагностика на двигателя за автомобила, бензин и дизел ! Всички опитни шофьори са наясно, че за да се определи точно техническото състояние на някои системи на Вашия автомобил, е необходимо да се направи диагностика на автомобила. Това позволява да се идентифицират не само видимите дефекти на автомобила, но и много други скрити недостатъци които трябва да се отстранят. Нашата компания предоставя авто диагностични услуги на високо професионално ниво, използвайки съвременна диагностична апаратура. Като многофункционални автомобилни скенери и диагностични компютри на изключително атрактивни цени. Извършваме пълна диагностика и тестване на: автомобилен двигател, включително и диагностика на дизелови двигатели. Запалителни системи, запалителни бобини, системи за впръскване на горивото. Инжектори, горивни помпи, електронни модули и блокове за управление на двигателя.

Компютърна диагностика на автоматична трансмисия и спирачната система

В хода на диагностиката, се определя как функционират най-важните компоненти на тези системи, какво е състоянието на електрическите вериги. Степента на износване на отделните части и оперативността на най-критичните елементи и компоненти. Така компютърната диагностика на автомобила, позволява да се получи най-надеждната информация. Въз основа на която е възможно да се направят изводи за състоянието, в което превозното средство е в даден момент. Специалистите на нашата компания за пътна помощ предоставят тези услуги както в стационарни условия, така и при посещения на клиента, възможно най-бързо. На първия етап на диагностиката, свързваме модерен автомобилен скенер към компютърна система на автомобила. И трябва да прочетем цялата техническа информация за неизправностите които тя съдържа. Целият този масив от данни, получени във реално време, може да се провери по електронен път.

Какво предлага нашата компания

След като завърши, паметта на контролера се освобождава от кодовете за грешки и се реинициализира. Възстановяването и изтриването на грешки на двигателя и други системи на превозното средство, не е лекарство за излекуване на всички повреди. Ако грешките са причинени от неизправности на дадена единица превозно средство. Тогава е необходимо да се ремонтира или замени този елемент. Затова специалистът който извършва автодиагностиката, ще ви издаде препоръки за ремонт и поддръжка на автомобила. Ние извършваме компютърна диагностика на автомобили и камиони в комплекс, който ни позволява незабавно да идентифицираме почти всички проблеми на автомобила. Тя се извършва от висококвалифицирани специалисти с богат опит в този бизнес. Което им позволява да идентифицират всяка неизправност на автомобила. Ние използваме само най-модерното оборудване, което се е доказало на практика, а именно автомобилни скенери. Техниката ни позволява да сканираме грешките на всички модели.

Общи положения за компютърна диагностика

Компютъризираната технология ни даде по-мощни и по-бързи автомобили. Авто частите, които са по-качествени и по-леки, също изиграха своята роля. Едно време 300 конски сили беше крал на скоростта. Сега, 300 конски сили са бързи, докато голямата новина е 400, 500, дори 1000 конски сили. Възникващите и подобрени технологии, поддържат промените и технологиите непрекъснато се обучават, за да останат актуални с най-новите постижения. По-издръжливите авто части, които са направени с по-прецизна обработка, до голяма степен помогнаха на този прогрес. Диагностиката на автомобила също е в крак с това, че много от по-ранните поколения няма дори да разпознаят така наречената диагностика на автомобила. Автомобилната диагностика сега се нарича компютърна диагностика. Същата ли е диагностиката на автомобилите и компютърната диагностика? И, да и не. Компютърната диагностика е по-далеч от старата диагностика на автомобила.

Още информация за компютърна диагностика

Те дават на техниката изглед на жизнените системи на автомобила. Тези вътрешни части и тяхното състояние са достъпни с диагностичен сканиращ инструмент. Подобно на това, че сканирате вашият или друг компютър, когато възникнат проблеми, този скенер е еквивалент на превозното средство. Този инструмент е компютър, и има мулти-пин, правоъгълен компютър с приставка. Той се включва в порта на компютъра на автомобила, който е разположен от страната на водача в долната част на таблото. Механикът включва диагностичния инструмент и следва указанията на екрана за достъп до главния контролен компютър на двигателя. След което го сканира, за да открие и разреши проблема. С напредването на диагнозата компютърът дава анализ на обратната връзка за основните системи на превозното средство. Той идентифицира системата, която издава нередовна или непоследователна дейност. Компютърът разкрива състоянието на всички бордови системи, на автомобила.

Сигнал за проблеми в компютъра

Тази диагноза посочва техника в правилната посока за намиране и поправка на диск функционалната част или системата. Тези инструменти се използват и за повторно програмиране на електронно контролираните модули. На тези електронни компоненти се задават работни граници или установени параметри, когато са инсталирани. Те се наблюдават или контролират от контролни модули. Когато този контролен модул усети нарушение на тези параметри, той сигнализира компютъра на двигателя. Сигналът се нарича DTC или диагностичен код за грешки. Този сигнал или код се появява на екрана на скенера под формата на код за тази система или част. Техникът знае, че трябва да провери и тества частта или да провери окабеляването на веригата и електрониката. Които наблюдават тази конкретна система или частта на автомобила. Когато сравните диагностика на автомобила с компютърната диагностика, можете да видите как са напреднали системите на автомобилите.

Има ли полза от компютърна диагностика на автомобила

При старата диагностика на автомобила не е имало нужда от електронна помощ. Сега двигателят сочи към кой компонент се нуждае препрограмирането или подмяната. Въпреки това, технологията все още трябва да премине през процес на оценка. Огромната полза веднага става очевидна. Инструментът дава специфични параметри на ремонта и това елиминира или поне намалява грешната диагноза и спестява разходите за ремонт, които са в предположения. Докато компютърните системи са огромна помощ за науката за диагностиката на превозните средства. Нито един компютър или машина никога не замества най-важния компонент на диагнозата, човешкото решение и вземането на решения. Човешкият елемент е това, което прави работата на компютърната диагностика и как той използва тези нови, по-добри инструменти. Това определя дали техният реален потенциал е достигнат или не е достигнат.