какво означава пътна помощ

Какво означава пътна помощ

Пътната помощ пристига при вас помагайки на шофьорите. Когато не могат да стигнат до автосервиза за ремонт или до сервиза за гуми. Какво означава пътна помощ. Тя ще ви предложи репатриране на автомобила, смяна на акумулатора. Смяна на гумите, доставка на гориво, подаване на ток. Но какво значи всичко това? Теглене. Ако получите авария и автомобилът ви не се движи, ще ви бъде осигурен специализиран камион за репатриране. Това ще стане само във случаите, когато автомобила не може да се поправи на място. Колата ви ще бъде изтеглена до най-близкия автосервиз. Ако имате предпочитания за ваш сервиз по избор. Вероятно ще бъдете таксувани за допълнителни километри. Смяна на акумулатора. Това означава, че трябва да запалите двигателя, за да закарате автомобила си до най-близкият сервиз. Където ще си купите новият акумулатор.

Какво трябва да направим ако спукаме гума

Какво означава пътна помощ и как да си сменим спуканата гума с резервната. Спукана гума. Спукали сте гума ? Спуканите гуми са една от най-честите причини, за да се потърси пътна помощ. Обикновено специалистът ще пристигне и ще подмени вашата гума, като използва резервната, която се намира в багажника на автомобила. Въпреки това, че резервната ви гума ще бъде сменена и когато колата ви стане готова. Ще трябва веднага да се насочвате директно към сервиз за гуми. Доставяне на гориво. Някои покрития за пътна помощ, включват и доставка на гориво. Ако ви изтече горивото по време на пътуване и не сте далеч от бензиностанция. Сервизен автомобил ще пристигне при вас с достатъчно количество гориво, за да стигнете до най-близката бензиностанция. Доставеното ви гориво, обаче се заплаща, според цените на всичките горива във Европа.

Какво да направим ако изгубим ключовете си

Автоключарски услуги – това е налице, само когато не можете да получите достъп до автомобила си. Ако се изисква професионален автоключар, вашата застрахователна полица може да ви помогне. В България има и друга основна причина, поради която е изключително важно да се помисли за пътна помощ. Прегряването на автомобили е сред най-често срещаните инциденти, с които трябва да се справят служителите на пътна помощ. Тъй като интензивната топлина през лятото, често причинява прегряването на двигателите. Изключителната лятна топлина оказва натиск върху елементите, които се намират под капака на автомобила. Като радиатора, акумулатора и гумените маркучи, които свързват охладителната система. И разбира се ужасната ситуация, при която малко дете или домашен любимец, се намира случайно в заключената кола. Пътната помощ може да ви помогне, ако вашето дете или домашният любимец е случайно заключен в автомобила. Което хората още правят независимо от предупрежденията на своите колеги.

Какво препоръчва пътна помощ АДАС

В действителност такива извънредни ситуации все още се случват. Пътна помощ АДАС препоръчва, да не оставяте домашните любимци сами в заключен автомобил, независимо от времето на годината. Ако детето ви е случайно заключено в автомобила или видите дете в заключен автомобил, моля, направете следните стъпки. Ако детето е в автомобила и не можете да отключите вратата и то е във беда или времето е горещо. Обадете се незабавно на 112 и поискайте полицейска помощ. Ако детето не е във затруднено положение или в горещо време, можете да се обадите на 112, или да се обадите на всяка компания за пътна помощ. Те ще пристигнат възможно най-бързо, за да може безопасно да отключат автомобила. Това важи, независимо от това дали автомобилът или детето е ваше. Ако детето е в голяма опасност, или температурата в автомобила е прекалено много висока. Полицията може дави посъветва, да счупите прозореца за да помогнете на детето.

Как да решите – имате ли нужда от пътна помощ

Тъй като те могат да осигурят най-добрата възможност за спасяване на детето. Ако вашият домашен любимец е случайно заключен в превозното средство. Или видите домашен любимец в заключено превозно средство, моля, направете следните стъпки. Ако домашният любимец е в превозно средство и не можете да отключите вратата, обадете се на специализирана пътна помощ. Те ще пристигнат възможно най-бързо, за да може безопасно да отключите автомобила. Има обаче и други неща, които трябва да вземете предвид, когато решавате дали това покритие ви е необходимо. Възрастта на превозното средство е голям фактор. Новото превозно средство, може да не се нуждае от пътна помощ през първите няколко години. Първо, някои купувачи всъщност правят това с покупката на автомобила. Разбира се, това също зависи от държавата в която живеете, и дали основният държавен доставчик предлага това. Ако останете в района си, вероятно ще бъдете близо до специализиран автосервиз и бензиностанция, където ще ви помогнат.

Какво да направите ако шофирате рядко

Ако вашият автомобил стои паркиран в гаража в делничните дни, защото се движите с обществен транспорт за работа. Може би няма да ви трябва непременно пътна помощ, защото няма да шофирате често. Въпреки това, ако ще шофирате редовно до места, които не познавате, или пътувате в страната. Определено си заслужава да обмислите варианта за сключване на застрахователна полица за пътна помощ. Няма нищо по-лошо от това, че сте останали на непознато място и се нуждаете от гориво, или от пътна помощ. Ако управлявате рядко автомобила си и имате платена застрахователна полица. Към някоя компания за пътна помощ, може да не смятате, че тя е необходима. Тъй като може да не шофирате достатъчно често, за да го оправдаете. В този случай вашият автомобилен механик, може да ви даде препоръка въз основа на познанията си за вашият автомобил.

Спокойствие за вас и вашето семейство

Какво означава пътна помощ и какво спокойствие може да ви осигури застрахователната полица. Ако не друго, застрахователната полица за пътна помощ ви дава спокойствие, когато си направите застраховка на автомобила. Тя ви предпазва, когато имате нужда от нея и ви дава спокойствие. Че само едно телефонно обаждане ще ви осигури всичко от което имате нужда. Научете повече за професионалните фирми и компаниите които предлагат специализирана пътна помощ за района на цялата страна и Европа. В тази статия ви показахме и ви пояснихме какво означава пътна помощ. И какво да направите ако получите техническа авария със колата по време на пътуване във страната и чужбина.