икономия на горивото

Икономия на горивото

Неправилната експлоатация на автомобила може да ви излезе прекалено скъпо. Вашите навици на шофиране имат пряко въздействие върху разхода на горивото на автомобила. Планирането за пътуване, спазването на ограниченията на скоростта, поддържането на безопасни разстояния и обръщане на внимание на трафика. Благоприятното време ще позволи на автомобила ви да работи по-ефективно и в крайна сметка да направите икономия на горивото. Ето няколко начина, по които можете да подобрите шофирането си, за да получите по-добър пробег на газ. Натискайте газта плавно, така че автомобила да ускорява постепенно. Избягвайте да включвате кикдауна на газта. Когато приближавате червен светофар, махнете крака си от газта възможно най-рано. През лятото шофирайте в по-хладните часове на деня. По-хладния, по-плътният въздух може да увеличи мощността и пробега на автомобила. Избягвайте дългите загрявания на двигателя. Това е излишно гориво.

Как да направим икономия на горивото

Климатиците създават по-малко съпротивление на двигателя, отколкото шофирането с отворени прозорци. Поддържайте препоръчителното налягане на гумите. Ниското налягане на гумите, увеличава разхода на горивото и може да повреди гумите. Въздушния филтър на автомобила трябва да се сменя редовно. Запушените въздушни филтри намаляват разхода на гориво и увеличават емисиите на отработените газове. Включете ограничителя на скоростта. Опитайте се да управлявате автомобила на автопилот. Съвети за пестене на гориво. Поведението при шофиране, ще ви помогне да използвате по-малко газ. Така ще се промени и начина ви на живот. Можете да спестите гориво, ако намалите скоростта с около 40 километра в час, от шофирането в седмицата. Ето 10 лесни начина за пестене на горивото. Използвайте обществения транспорт по-често.

Как да направим икономия и да спестим гориво

Ако пътувате със скорост от 60 км/ч вместо 70 км/ч на 20-километровата магистрала, ще спестите около 1,3 литра гориво в петдневна работна седмица. Комбинирайте местонахождението си. Ако е възможно, паркирайте на централно място и вървете пеша до вашето местоположение, за да избегнете светофарите и задръстванията. Пазарувайте онлайн и ползвайте онлайн услугите за превод на пари и плащане на сметки. Изберете по-малък и икономичен автомобил за по-дълги пътувания. Ползвайте велосипед в градски условия. Така ще изгорите по-малко газ и ще изразходвате калории. Заменете ресторантите и киното с вечеря в дома. Ще спестите пътуването и километрите до ресторанта и киното. Споделяне на училищни маршрути чрез споделено пътуване със съседите. Не използвайте багажника на автомобила за съхранение на лични вещи. Колкото по-тежък е вашият автомобил, толкова повече гориво ще изразходва.

Гаранция за поддръжката на автомобила

Ако поддържате редовно автомобила си, двигателя ще има по продължителен живот. Постоянната поддръжка на автомобила ви осигурява сигурност и безопасност в продължение на години. Много шофьори смятат, че поддръжката на автомобила зависи от качеството на горивото. Всъщност повечето хора зареждат гориво от различни бензиностанции, което се отразява на двигателя на автомобила. Има много неща, които можете да направите, за да поддържате автомобила си надежден. Съхранявайте фактурите за ремонт и поддръжка на автомобила който сте извършили в автосервиза. Те може да послужат като диагностика и доказателство, че сте се грижили за вашия автомобил. Това може да повиши стойността на автомобила при препродажбата. Включете двигателя за няколко минути, преди да включите парното, климатика, чистачките и другите аксесоари. Ускоряването на автомобила при студен двигател може да причини преждевременна повреда в двигателя.

Поддръжка на автомобила

Ако вашият автомобил има нужда от гориво, напълнете резервоара най-малко до средата. Поддържането на почти празен резервоар, поврежда горивната помпа. Потърсете пукнатини или скъсани тампони на двигателя. Повредените тампони са основната причина за пътни инциденти или аварии. Използвайте специализираните автосервизи в страната, за ремонт и поддръжка на автомобила. Тези сервизи имат сертифицирани механици, които извършват безплатни проверки за членовете на пътна помощ АДАС. Извършвайте годишни проверки на нивото на спирачната течност, връзките на акумулаторната батерия. Проверявайте редовно светлините и маркучите на автомобили. Осигурете си услуги за мобилни сервизи, включително и тестване и подмяна на акумулатора по всяко време на денонощието. Ако притежавате повече от един автомобил, използвайте възможността за най-енергийно и ефективно превозно средство. Консолидирайте пътуванията, за да намалите времето за шофиране и да избегнете ненужните километри.

Полезни съвети за икономия на гориво

Избягвайте бързото потегляне на автомобила и внезапните спирачки. По този начин се губи част от горивото и частите на автомобила се износват много по-бързо. Цените на горивата са част от общите разходи за притежание на превозните средства. Така че икономия на горивото, трябва да бъде важен фактор при избора на автомобил. Помислете дали автомобилът, камионът или джипа за който си мислите, е по-голям и по-тежък от необходимото. Сравнете етикети за икономия на гориво, за опазване на околната среда при пазаруване на ново превозно средство. В интернет пространството има публикувана разнообразна информация. Която ще ви помогне да спестите част от горивото и да бъдете умен купувач, когато търсите ново превозно средство. Повече информация за закупуване на нов или втора употреба автомобил, може да намерите в сайта на Мобиле.bg или в сайта на Cars.bg.