Изтегляне на джипове

изтегляне на джипове

Изтегляне на джипове

Изтегляне на джипове със специализиран камион за пътна помощ, е много отговорна задача. Особено ако трансмисията на джипа е блокирала, вследствие на нередовна поддръжка. Изтеглянето на джипове, може да се осъществи по два начина. Първият начин, може да се осъществи като се изтегли с обикновена пътна помощ. Обикновената пътна помощ разполага с електрическа лебедка, която може да изтегли товари най-много до 3 тона. Тонажа на един обикновен джип, варира от порядъка на около 2 тона. Ако джипа е затънал в кал или на трудно достъпно място, обикновеният камион може и да не го извади. Ако джипа е на лесно място, качването ще се осъществи много лесно. Но ако джипа е затънал на място по далече от 50 метра, изтеглянето на джипа става невъзможно. За да се изтегли джип, от трудно достъпно място, ще е нужна специализирана пътна помощ. А такива камиони, притежават само професионалните компании, за пътна помощ.

Изтегляне на джипове в София

Вторият добър вариант за изтеглянето на джипове, това е пътна помощ с хидравлична платформа. Хидравличната платформа разполага с хидравлична лебедка, с дължина на въжено до 60 метра. Изтеглянето на джипа с хидравличната лебедка е много лесно и прецизно. Достатъчно е само, въжето на лебедката да се закрепи стабилно, за куката на джипа. Дори джипа да е закъсал на такова трудно място, хидравличната лебедка ще го изтегли безпроблемно. Предимство оказват, камионите с хидравлични платформи, върху които се изтегля джипа. При тях не съществува опасност от обръщане, или падане на джипа от платформата. Изтеглянето на джипове с хидравлична платформа, оказва голямо предимство, пред обикновената платформа за пътна помощ. Която е оборудвана с електрическа лебедка. При обикновената платформа за пътна помощ, оборудвана с пътеки, съществува опасност от проблеми. Професионалните компании препоръчват, изтеглянето на джипове да се извършва само с специализирани камиони за пътна помощ.

Изтегляне на джипове в София и страната

Специализираните камиони в страната които извършват услугата изтегляне на джипове, са оборудвани със хидравлични платформи. Хидравлични лебедки с дебели въжета и вилица за втори автомобил. Много е важно да знаете, че репатрирането на джип върху вилицата на специализираният камион е абсолютно забранено. Трансмисията на джипа 4×4 не позволява репатрирането да се извършва с вилица. Съществува реална опасност от възникването на проблеми, в трансмисията на джипа. Професионалните компании за пътна помощ за джипове, спазват стриктно инструкциите за безопасност. Много от водачите на специализираните камиони, не са запознати с правилата за репатриране на джипове. Изтеглянето на джипа по неправилен начин върху платформата, може да доведе до допълнителна авария в трансмисията на джипа. Нашата компания горещо препоръчва изтеглянето на джипове да се извършва само от специализирани фирми за пътна помощ.