изплащане на обезщетения

Изплащане на обезщетения на хора пострадали при пътно транспортни произшествия

Адвокатите които се занимават с правна помощ, всяка година възстановяват милиони левове от застрахователните компании на хора. Пострадали при автомобилни аварии, автобуси или таксита, за пешеходци, засегнати от пътни превозни средства, както и за велосипедисти и мотоциклетисти. Един от най-често срещаните въпроси, които ни задават в началото на процеса по исковете е изплащане на обезщетения, което може да получи пострадалото лице. За съжаление отговорът не винаги е лесен. Така че сме съставили едно лесно ръководство, което да отговаря на много от въпросите, които може да имате. Какво да направите, след като сте участвали в автомобилна катастрофа. Има няколко неща, които ще ви помогнат с твърдението ви което трябва да запомните, ако претърпите пътно транспортно произшествие. Може да получите подробности за третата страна, табелка с регистрационният номер на превозното средство и данните за контакт.

Какво трябва да направим ако сме участник в пътно транспортно произшествие

Ако е необходимо, уведомете полицията за инцидента, ако има някакъв спор между двете страни. Или подпишете двустранния протокол за катастрофа, който ви е предоставил застрахователната компания. При необходимост потърсете веднага медицинска помощ след инцидента. Съхранявайте всички документи за разходите които сте направили вследствие на аварията. Тъй като е необходимо да представите доказателства за вашите разходи си. Ясно е че първото нещо което трябва да направите, е да се съсредоточите върху безопасността и благосъстоянието на всеки участник в произшествието. Ако се нуждаете от медицинско лечение в болница, трябва да се обадите на линейка, ако не можете да се справите сами. Важно е да се обменя застрахователна информация с други хора, участници във автомобилната катастрофа. Адвокатите ще претендират срещу нарушителя който е причинил катастрофата така че процеса да бъде улеснен максимално

Изплащане на обезщетения от застрахователните компании

Във зависимост от обстоятелствата на катастрофата, може да има широк спектър от наранявания. Най-често е увреждането на меките тъкани или навяхване на шията и гърба, причинени от удар. Порязвания на лицето и увреждане на зъбите, наранявания на гръбначния стълб, ампутации, дори и при смъртни случаи. В тези по-сериозни случаи, специалистите ще ви подкрепят във процеса на исковете с най-голямо удоволствие. Веднага след злополуката трябва да уведомите застрахователя си. Тъй като много правила изискват известяване в определен период от време след произшествието. Ако сте претърпели нараняване и искате да направите иск към застрахователя, медицинско лечение и всички други разходи. За това трябва да потърсите реномирана адвокатска кантора. Тъй като адвоката възстановява многократно повече компенсации, отколкото застрахователите предлагат. Единственият им интерес е вие да спечелите максимално обезщетение. Докато застрахователите, ще претендират за по – ниска сума на изплащане.

Претенция при автомобилна катастрофа за изплащане на обезщетения

Има няколко прости стъпки, които трябва да предприемете. За да подобрите шансовете за благоприятен резултат, когато имате претенции за обезщетение. Първо трябва да направите снимки на мястото на катастрофата и да проучите всички подробности. Ако полицията е присъствала на мястото, обикновено ви предоставят тази информация. Наранявания на меките тъкани, могат да отнеме до няколко дни след инцидента, за да може да се възстановят напълно. Важно е да посетите Вашия лекар след злополуката, за да сте сигурни че. Степента на нараняванията е напълно проверена от лекаря и че няма други сериозни наранявания. Събирайте всички бележки за разходи и разноски, свързани със злополуката като, медицинско лечение. Таксита и пътни разходи, предписания и загуба на приходи, ако не можете да ходите на работа. Всички тези разходи може да ви бъдат възстановени напълно от виновния, когато се уредят вашите претенции пред съда.

Посъветвайте се със адвоката си за изплащане на обезщетения

Споделете всичко с авдоката. Той може да ви даде най-добрият възможен съвет, как да ви бъдат изплатени всички щети по време на катастрофата. Той може да Ви помогне с подмяна на превозното средство и наемане на автомобил, медицински срещи и рехабилитация. Вие трябва да се уверите, че сте напълно компенсирани за всяка болка и страдание и от джобните си разходи. Как да разбера дали мога да претендирам за автомобилна катастрофа? Говорете с адвокат, за да разберете дали имате право да поискате обезщетение. Някои адвокати предлагат безплатни консултански услуги. Те ще преценят подробностите за произшествието и ще ви обяснят какви са вашите права. След като решат дали може да приемат искането ви, те ще работят за вас без такса, така че да няма финансови рискове за вас. Обикновено вие може да предявите иск до три години след злополуката. След като откриете че нараняването ви е било резултат от злополуката.

Преговори за изплащане на обезщетения

Ако сте били под 18 години, когато е настъпило пътно транспортното произшествие. Имате три години до датата, на която ще навършите 18 години, но можете да се позовете на това, ако имате попечител който да ви представлява. За да започнете с вашето искане, ще трябва да се изпрати писмо до ответника, след като предоставите всички съответни подробности за произшествието. Ако имате нужда от медицинска справка, те ще организират среща със специалисти. Ответникът трябва да отговори на писмото, което ще се изпрати в рамките на определена времева рамка. Те или ще допуснат, или ще отхвърлят отговорността за произшествието. Ако те признаят отговорността, обикновено може да се уредят претенциите, без да се налага да се явявате пред съда. Адвокатите ще се заемат с цялата кореспонденция със застрахователите, представяйки им нужните доказателства. Преговаряйки за най-добро изплащане за вашите наранявания и загуби.

Какво трябва да знае вашия адвокат

Вашият адвокат трябва да знае подробностите за произшествието, как и къде се е случило. Както и подробности за третото лице което е причинило злополуката. Ако имате застрахователна полица за правни разноски, като например такава, която е включена в автомобилната застраховка. Каквито и да са конкретните ви обстоятелства, адвоката ще ви посъветва как да се предпазите от всякакви разходи. И как ще възстановите възможно най-добрите компенсационни суми на другата страна. Един от първите въпроси, които се задават от клиентите е, каква компенсация ще получат ? За да си възвърнете всички разходи както е било преди инцидента, трябва да послушате адвоката си. Така че всичките ви разходи да бъдат възстановени за размера на компенсационни суми за болката и страданието. Които сте претърпели в резултат на нараняванията. Задачата на адвоката е да се увери, че вие получавате максималната сума на която имате право. Парите за които се претендира, за конкретни наранявания, се определят от заседателите.