закупуване на автомобил

Какво трябва да знаете при закупуване на автомобил втора употреба

Закупуване на автомобил от страната е вълнуващо приключение, но ако планирате да купите автомобил от друга държава, трябва да сте подготвени. Закупуване на автомобил. Ако вземете заем за автомобил, плащането не трябва да надвишава 20% от вашето изплащане. Използваните автомобили се нуждаят от допълнително внимание от време на време, като нови гуми, поддръжка и други подобни. Но има и други разходи, които купувачите понякога забравят, като гориво и застраховки. Ако планирате да купите автомобил, който е на възраст под 5 години, помислете за такъв, който е още в гаранция. Превозните средства имат дългосрочни гаранции, които се дават от производителите на автомобили. А не само от фирмата за автомобили която ги продава. Цените на автомобилите се движат в зависимост от мястото където търсите. Вие може да намерите употребявани автомобили в сайтовете на Мобиле.bg или в сайта на Сарс.bg. Обикновено европейските автомобили имат най-ниската продажна цена.

В кои сайтове се предлага закупуване на автомобил втора употреба

Едно от най-известните места за купуване на автомобил втора употреба е сайта на Мобиле.bg. За да намерите точния автомобил който искате, можете да филтрирате търсенето си по много причини. Включително и километража на автомобила, цената, характеристиките му и разстоянието му от вас. Използвайте уебсайтовете за пазара на употребявани автомобили, за да спестите време, нерви и пари. Проверете историята на превозното средство. Освен ако не купувате автомобила от близък приятел или член от семейството, който може да гарантира за историята на автомобила. Това е важна стъпка при закупуване на автомобил. Обикновено компютърната диагностика е един от най-известни източници за историята на автомобили. Които могат да разкрият важна информация за автомобила, включително дали километражът е бил върнат обратно. За да получите тази информация ще е нужно да вкарате идентификационния номер на рамата, или пък регистрационния номер на автомобила.

По кое време трябва да проверите техническото състояние на автомобила

След като намерите добра перспективна кола, отидете при нея за да я видите. Но преди това се обадете на продавача. Това е добър начин да установите връзка с продавача и да проверите информация за автомобила. Можете да попитате продавачите защо продават автомобила и дали има някакви механични проблеми. Информацията на продавача и телефонният разговор е най-добрият начин, за да се гарантира, че автомобилът все още е наличен. Понякога продавачът може да спомене нещо което не е било в рекламата, това може да промени вашето решение. Въпреки че много хора са изкушени да преговарят преди да са огледали автомобила, по-добре ще е да изчакате. След като видите автомобила, можете да обвържете офертата си с нейното състояние. Ако нещата вървят добре, насочете среща, за да проверите автомобила. Ако това е възможно, направете го през деня когато е светло. Тогава може да видите най-добре, състоянието на автомобила.

Проверка на техническото състояние на автомобила

Тестовото шофиране на употребявана кола е най-добрият начин да разберете дали това е правилната марка и модел за Вас. Това също е добър начин да оцените състоянието на конкретния автомобил. Така че настройте разсейванията и се съсредоточете върху автомобила. Ето няколко неща които да проверите, лесно ли е да влизате и излизате от колата, без да се навеждате или да удряте главата си? Има ли достатъчно пространство за вашето тяло в автомобила ? Не забравяйте да видите как се чувствате и на задната седалка. Удобна ли е позицията на водача ? Можете ли да накланяте или телескопирате волана за по-добро прилягане? Удобни ли са седалките ? Лесно ли е за да се регулират ? Как е видимостта. Проверете огледалото за обратно виждане и страничните огледала. Потърсете потенциалните слепи места. Използвайте носа си. Усещате ли миризма на газ или изгаряне на масло. Също така проверете състоянието на гумите, на каква възраст са.

Закупуване на автомобил и проверка на техническото му състояние

Има ли достатъчно протектор ? Как спира автомобила ? Не е нужно да знаете много за автомобилите, за да видите дали нещо не е наред. Ако нещо изтича, изпарява или се покрива с масло, е време да задавате въпроси. Охлажда ли се климатика ? Светят ли фаровете, спирачните светлини, работят ли индикаторите за завиване ? Тествайте ги, за да сте сигурни. Огледайте автомобила. Ако ви харесва колата, помислете дали да я прегледате в автосервиз, преди да я купите. Ако нямате механик, Google е най-доброто място за търсене. Инспекцията преди закупуването струва около 50 лева и може да ви предупреди за проблеми, които може да не откриете сами. Това е интелигентна инвестиция. Вероятно продавача на автомобила ще ви позволи да направите това без много съпротива. Повечето продавачи може да ви позволят да вземете автомобила и да го проверите във специализиран автосервиз. Естествено е че вие ще трябва да заплатите цялостната диагностика на автомобила който ще бъде извършен във автосервиза.

Закупуване на автомобил и неговото договаряне

Преговаряйте за най-добра цена със собственика на автомобила. Ако сте разумни и имате план, шансовете ви са да сключите сделка е бързо и лесно. Предварително вземете решение колко пари може да похарчите, за да закупите автомобила. Обяснете, че сте направили проучване в всички сайтовете за леки автомобили, за да имате факти които да подкрепят Вашата оферта. Ако вие и продавача договорите цена, която е изгодна за двете страни, може да подпишете договора за покупко-продажба. Ако купувате автомобила от фирма, вероятно ще ви бъдат предложени допълнителни елементи. Като гаранция, устройства против кражба или предплатени планове за услуги. Някои хора искат спокойствието, което идва с разширени гаранции, така че това е нещо, което бихте искали да помислите. Прегледайте подробно договора за покупко-продажба на автомобила. Какво пише в него и какви са условията за закупуване и прехвърляне на леки автомобили.

Закупуване на автомобил и договор за покупко-продажба

Ако купувате автомобил от собственик, уверете се че продавачът е написал правилно заглавието и регистрацията. Важно е сделката да бъде изготвена правилно, за да се избегнат излишните главоболия след продажбата. Преди да платите договорената сума, накарайте продавача да подпише договора за покупко-продажба. Също така проверете идентификационния номер на рамата. Дали отговаря на буквите и цифрите на рамата на автомобила и дали не се издирва от органите на министерството на вътрешните работи. Всичко това може да се провери в полицията или в КАТ. Независимо дали купувате автомобила от фирма или частно лице, проверете дали автомобила има платен данък и платена гражданска отговорност. След като сте направили документацията, е време да отпразнувате новата си покупка в някой хубав ресторант. Можете да поканите познати и приятели и да се похвалите че сте направили изключително добра покупка на автомобил.