безопасност по телефона

Съвети за безопасност по телефона

Безопасност по телефона, това е основният приоритет за хората по целия свят, особено тези с деца. Има много съвети които гарантират, че вие и вашите деца използвате безопасно своя мобилен телефон или смартфон. От времето когато прекосявате пътя, изучавате законите за шофиране и как да носите телефона си. Нашата компания предлага 30 ценни съвета, които са свързани с мобилни устройства, безжични връзки. Безопасно използване на интернет и още много други, за да ви помогнем да извлечете максимума от мобилния си телефон. Използвайте микро слушалка или хендсфри, за безопасност когато управлявате автомобила. Избягвайте анонимните обаждания, за да избегнете измамите които се случват напоследък. Научете стратегиите за наблюдение на използването на клетъчния телефон за вашите деца. За да останете на върха на потенциалните проблеми. И да показвате на вашите деца как да използват техния мобилния телефон интелигентно.

Полезни съвети при използване на телефона

Тези 30 полезни съвета съдържат съвети за опазване на децата ви, когато се включат в безжичния свят. Информация за намаляване на радиацията от използването на мобилния телефон. Безопасно шофиране при използването на вашия мобилен телефон и съвети за ежедневна безопасност, която всеки може да използва. Тези съвети не са изброени по никакъв конкретен ред, но са категоризирани, за да улеснят намирането на съветите които търсите. Съвети за безопасност по телефона. Използване на вашия мобилен телефон по време на шофиране. Как да намалите радиацията от вашия мобилен телефон. Съвети за безопасност на мобилните телефони за защита на вашите деца. В следващите няколко параграфа, ще ви запознаем с безопасността и използването на клетъчните мобилни телефони. В тази страница ще научите как да използвате и да защитите вас и децата си. И как да намалите радиацията на вашия мобилен телефон, когато говорите с него по време на пътуване.

Съвети за мобилни приложения и безопасност по телефона

1. Внимавайте какво споделяте. Използвайте същото чувство за това, което публикувате от телефона си, както от компютъра. След като бъдат публикувани, текстът, снимките и видеото са трудни за обратно приемане. Те може да бъдат копирани и поставени във флашка или на друго място за вечни времена. Помислете за хората които са снимани включително и вас. Репутацията е залог и най-важното нещо на човека. Програмирайте си авариен номер. Програмирайте си телефонен указател във случай на спешност. Бъдете внимателни, когато пресичате пътя. Не прекосявайте улицата, докато говорите по мобилния телефон. Изтрийте данните си за мобилни приложения, като намиране на iPhone адрес и други. Те ще ви позволят да изтриете данните от телефона си от разстояние. Да изтриете личните си данни и да ги възстановите в първоначалните им настройки ако бъдат откраднати. Това ще ви помогне да запазите вашите пароли, влизания и онлайн сметки безопасно.

Телефони и смартфони

Смартфоните се търсят страшно много, защото сравнително малкият им размер ги прави лесни за хващане и скриване. Дръжте телефона си винаги заключен. Уверете се, че разполагате с таен ПИН код, парола, настройка на пръстови отпечатъци или други мерки за сигурност. Така че само вие да имате достъп до вашия телефон. Телефонния номер 112 е безплатна услуга за спешни случаи. Вашият мобилен телефон е един от най-големите инструменти, които притежавате, за да защитите себе си и вашето семейство в опасни ситуации. Не забравяйте че спешното повикване е безплатен разговор на вашия мобилен телефон! Поддържайте мобилния си телефон актуализиран. Проверете уеб сайта на производителя на вашия телефон за инструкции за изтегляне на актуализации за защита. Излезте от банковото си приложение, когато сте готови. Не съхранявайте идентификационния си номер на банковото приложение на устройството си. Повечето приложения предоставят на потребителите възможност да запазят своя идентификационен номер на това устройство.

Проблеми с откраднат телефон

Но ако смартфона или таблета попаднат в неправилните ръце, крадецът ще има достъп до чувствителна информация. Включително баланси и критични номера на сметки. Уверете се винаги, че излизате от приложението след всяка сесия. Повечето приложения автоматично запаметяват потребителите след определено време, без да откриват активност. Но по-безопасно е да се излезете веднага след всяко използване на телефона. Свържете се веднага с вашата банка, ако случайно ви откраднат телефона. Нека вашата банка да разбере, дали телефонът ви или таблетът ви са изгубени или откраднати. Ако използвате мобилното си устройство за банкиране, добре е да предупредите банката си, ако смартфонът или таблетът ви липсват, дори ако имате силна парола. По този начин банката може да следи вашата сметка за подозрителни действия и да ви създаде нови мерки за сигурност.

Безопасност по телефона по време на шофиране

Дайте почивка на вашите две очи. Ако погледнете малкия шрифт в текстовете си и превъртите през десетки тонове, това може да доведе до замъглено виждане на очите и виене на свят. А замъгленото виждане плюс възпалените мускули на врата също може да причинят главоболие. Ако изпитвате дискомфорт в очите, увеличете размера на шрифта на телефона си. Дръжте мобилния си телефон на разстояние по време на шофиране. Поставете мобилния си телефон на удобно място, откъдето можете да го хванете, без да откъсвате очи от пътя. Ако получите обаждане в неприятно време, ако е възможно, нека гласовата ви поща да отговори вместо вас. Използвайте високоговорител или слушалка. Използвайте устройство за свободни ръце като слушалки или говорете на високоговорителя. Затворете телефона си, когато е необходимо. Не набирайте докато шофирате. Запознайте се с функциите за бързо набиране на телефона и за активиране на гласа, за да сведете до минимум набирането.

Проблеми с откраднат телефон

Не забравяйте да фокусирате вниманието си върху шофирането. Не търсете важни телефонни номера, не записвайте бележки и не играйте с вашия персонален цифров помощник по време на шофиране. Тези дейности ви забраняват да гледате къде карате. Разбира се, не трябва да четете, да се гримирате или да записвате бележки по време на шофиране! Шофирането е сериозен бизнес. Провеждайте разговорите си на минимум по време на шофиране. Провеждайте кратки разговорите. Разработвайте начини да се освободите от дългогодишните приятели и сътрудници, докато сте на път. Не използвайте мобилния телефон за социални посещения, докато шофирате. Опознайте законите при шофиране. Запознайте се със законите, свързани с разсеяното шофиране. Много държави са забранили използването на мобилни телефони по време на шофиране.

Как да намалите радиацията от вашия мобилен телефон

Не дръжте телефона близо до тялото си, когато разговаряте. Защо? Количеството на излъчената от главата и тялото лъчение намалява драматично дори и от малко разстояние. Не поставяйте телефона в джоба си или го прикрепете към колана, дори когато използвате слушалките. Използвайте мобилния си телефон за спешни случаи или важни повиквания. Докато мобилният ви телефон е включен, той излъчва радиация, дори когато не говорите. Ако сте бременна, избягвайте или намалете използването на мобилния телефон, това може да бъде особено важно. Научете за потенциалните ефекти на радиацията върху репродуктивното здраве. Не дръжте клетъчните си телефони близо до гениталиите си. Съществуват значителни доказателства, че радиацията на клетъчните телефони уврежда сперматозоидите при мъжете. И доказателства за ефектите върху репродуктивното здраве, тоест неврологичните разстройства при човешкото потомство.

Радиацията от вашия мобилен телефон върху жените

Безопасност по телефона. Както и върху жените, изложени на радиация при клетъчни телефони по време на бременност. Има и доказателства за повишен риск от рак на гърдата при жени, които държат клетъчни телефони в сутиените си. Когато сигналът на телефона е слаб, трябва да изчакате. Когато приемането на разговора е лошо, използвайте телефона само за спешни случаи. Колкото е по-слаб сигнала, толкова по-често радиочестотата се увеличава. През нощта изключвайте телефона, за да намалите неговата експозиция. Това е един от най-добрите начини за защита на вашата имунна система, следователно и вашето зъболечение. Дайте почивка на тялото си, като държите мобилния си телефон далеч от главата си докато спите. Ползвайте стационарен телефон ако е необходимо, и изключете всички маршрутизатори преди лягане. Има много начини да защитите критичния възстановителен процес на тялото си. Носете телефона си правилно. Няма нито един мобилен телефон, който е по-безопасен от друг.

Къде да използваме мобилните си телефони

Безопасност по телефона. Не използвайте мобилния си телефон във затворена метална област. Опитайте се да не използвате мобилния си телефон в асансьори, коли, влакове или самолети. Мобилните телефони привличат повече енергия и излъчват повече радиация в затворени метални пространства. Не използвайте очила с метални рамки, когато използвате мобилен телефон. Металът отразява безжичното излъчване и се отразява около вас, когато се намирате на мобилен телефон в тази среда. Използвайте режим „полет“, когато смартфона или мобилният ви телефон не се използва. Режимът на полет изключва безжичния предавател, като по този начин намалява експозицията на излъчвани полета. Бъдете внимателни, когато споделяте вашия телефонен номер. Тийнейджерите може да са толкова развълнувани, че най-накрая имат свой собствен мобилен телефон или смартфон. Които незабавно дават своя номер на всеки, когото познават. Или по-лошо, да ги публикува в социалните медии.

Има ли нужда детето ви от безопасност по телефона

Приложенията за родителски контрол позволява на родителите да упражняват контрол върху функциите, които децата имат до смартфоните си. Използвайте тези приложения, за да ограничите достъпа до функциите, които смятате за безопасни и подходящи. Определете какви функции има детето ви според възрастта му. Дали вашият 10-годишен син се нуждае от възможности за уеб браузване. Пазете се от кибертормоза. Кибертормозът е още една причина да наблюдавате използването на смартфона на детето си, включително записи за обаждания и текстови съобщения. Задайте ясни правила и насоки за изтегляне на мултимедия и приложения. Даването на свобода на децата си да използват всички функции на смартфоните си. Бързо може да захване вашата безжична сметка и да въведе рискове за сигурността на техните устройства. Изтеглянето на нови мелодии или игри, може да доведе до нежелани разходи. Използвайте услуга за наблюдение на телефона на детето си.

Безопасност по телефона и родителски контрол над децата

Родителският контрол позволява на родителите да контролират, как и кога децата да използват мобилния си телефон и кой може да се свърже с тях. С родителския контрол, няма да се притеснявате за получаване на нежелани обаждания или текстове. Ограничавайте времето на детето си по телефона. Има много дискусии за това, колко време трябва детето да си играе на екрана на телефона. Днешните безжични устройства осигуряват достъп до всякакви игри, функции за разговори, уеб браузъри, медии и приложения. Определянето на ясни ограничения за използването на смартфони ще ви помогне да поддържате времето на екрана в разумни граници. Половин час на екрана се препоръчва за деца на възраст от 4 до 5 години. Ако забележите телефонен номер, който не разпознавате, извършете обратна връзка с телефона, за да откриете точно с кого говорят. Чрез търсенето на всеки вътрешен номер може да откриете името, превозвача и адреса на човека.

Безопасност по телефона и споделяне на местоположение

Бъдете внимателни като споделяте местоположението си. Приложенията, които споделят местоположението ви с приятели и семейства, могат да бъдат чудесни. Уверете се напълно, че само подходящите хора могат да разберат къде се намирате. Направете пълна застраховка на телефона на детето си. С толкова много възможности мобилният им телефон може да бъде счупен или откраднат. Важно е да защитите устройството си с мобилна защита, като се има предвид, че близо 30 % от родителите купуват нови телефони на децата си. Това ще предпази устройството им от повреда, включително повредата на вода, загуба или кражба. Направете пълна застраховка на телефона с който говори вашето дете. Пълната застраховка ще покрие всички нанесени щети по телефона на вашето дете. Посъветвайте се с вашия оператор за получаване на възможно най-изчерпателното покритие за вашето устройство.