безопасност за децата

Безопасност за децата

От самото начало автомобилът е проектиран да вози възрастни хора. Безопасност за децата при пътуване. Превоза на малки деца може да се извърши по два начина, използване на детско столче или транспортиране на ръце. Изхождайки от резултатите от повечето катастрофи, може да се каже че транспортирането на деца на ръце не е безопасно. Всяка година повече от 1000 деца умират при автомобилни катастрофи, десетки хиляди са ранени. В резултат на което остават инвалиди до края на живота си. Според статистиката децата до 6 месеца, не оцеляват при пътно транспортни произшествия. Ако трябва да вземете новородено си бебе от родилното отделение, незабавно изхвърлете мислите за количка, защото животът на бебето е безценен. И още повече, най-безопасният вид транспорт е да транспортирате новороденото дете на ръце. При движение със скорост от 50 километра в час, теглото на бебето се увеличава 30 пъти. При новородените бебета главата е доста голяма по отношение на останалата част от тялото.

Тестове за безопасност за децата

Следователно всеки наклон напред, може да доведе до фрактура на шийните прешлени. Ето защо е препоръчително е да се поставят столовете на групата 0+ в обратната посока на автомобила. По време на движение детето трябва да е легнало и превързано с три точкови колани. Допустимият ъгъл на наклона на бебето трябва да е не повече от 10 °. Тогава натоварването на гръбначния стълб е много по-малко. Друго средство за транспортиране е авто-люлката, която има вградени колани. Те помагат на бебето от ненужни движения и скачания по време на транспортиране. Тази авто-люлка трябва да е разположена по протежение на задната седалка. Ако поставите детето в обикновена количка, която е захваната между предните и задните седалки. Тогава малкия няма да се държи в количката, а просто ще излети от количката. Тестовете показват че благодарение на специалните колани, детето остава непокътнато. Но вие никога не се доверявайте на такива люлки, защото не се знае какво може да се случи.

Избор на детско столче и безопасност за децата

По-евтините модели на люлката, неговият дизайн не може да го издържи и коланите не издържат тежината на детето. Евтините люлки обикновено се правят от обикновени колички. И за тях качеството и безопасността на децата не е най-важното нещо. Когато сте решили да изберете люлка или стол за детето си, тогава трябва да обърнете внимание на утехата на детето. В тази люлка детето трябва да се чувства удобно и да диша спокойно. Следователно, като изберете детско столче, обърнете внимание на коланите. Те не трябва да захващат корема на бебето. Дъното трябва да е без гърбици и добре вентилируемо. И тъй като детето все още не е укрепило костите и главата си, при удар детето може да бъде наранено. Но за щастие тези наранявания не може да бъдат сериозни. Но все пак, ако трябва да вземете дете от болницата, или просто трябва да отида някъде, изберете му качествено столче. Детското столче трябва да има минимален рейтинг за независими тестове за удар.

На колко групи се разделят детските столчета

Всичко това е добре, но нека изясним ситуацията, какъв тип авто-седалка ще отговаря на вашето дете. Според неговото тегло и височината на детето. Ако детето е до една година, и тежи до 10 килограма, изберете група „0“. Както споменахме по-горе, такова устройство се нарича авто-люлка, която е закрепена чрез специални коремни ремъци в хоризонтално положение. Групата „0+“ столове са подходящи за деца на възраст над една година и половина и тежи до 13 килограма. Този стол има няколко прилики с колана на автомобила. То може да бъде фиксирано в два вида позиции. Или от към лицето или от задната страна по посока на движението. Следващата група се нарича „1“. Родителите на тази група може да носят деца на възраст от 1 до 4 години с тегло от порядъка от 9 до 18 килограма. Обикновено те са фиксирани по посока на автомобила и имат вградени пет точкови колани. Предполагаемата група обхваща възрастта на дете от 3 до 7 години с тегло от 15 до 25 килограма.

Безопасност за децата при пътуване

Тези авто-столове имат достатъчно голям гръб, който може да се коригира, ако е необходимо. Детето се фиксира със стандартен предпазен колан с авто-седалка. И накрая, последната група „3“. Тя обхваща деца от 7 до 12 години с тегло от 22 до 36 килограма. Автомобилът на предходната група може да бъде подходящ и за тази категория деца, тъй като детето расте. Нови правила за транспортиране на нашите „малки цветя на живота“ влязоха в сила от началото на 2013 година. Тези правила гласят, че децата под 12-годишна възраст може да бъдат транспортирани с колани. Или някои ограничителни устройства на задната пътническа седалка. Но ако искате да транспортирате дете на предната пътническа седалка, ще трябва да използвате колана на автомобила. Ако трябва да транспортирате няколко деца, тогава българското законодателството предвижда закрепване на деца със седемте най-добри детски столчета за кола. Това специално три точково укрепване е много по-удобно и не заема много място.