автомобилна застраховка

Автомобилна застраховка

Автомобилното застраховане, защитава вашият автомобил от нанесени щети, злополуки или катастрофи. Автомобилна застраховка. Застраховката може да се направи още за пътна помощ или в случаите на пожар. Тя ви защитава в случаите, когато сте отговорни за нанесени щети на друго лице. На друг автомобил или нанесени щети на чужда собственост. Всяко моторно превозно средство, което се движи по пътищата, трябва да има сключена автомобилна застраховка. Това се нарича още, гражданска отговорност на автомобила, която е задължителна. Всеки водач на моторно превозно средство, който няма сключена гражданска отговорност, се наказва от закона. Застраховките за автомобили, джипове, микробуси и камиони се разделят на два вида. Автомобилните застраховки може да се сключват еднократно, като се заплати цялата сума наведнъж. И вторият вариант е, автомобилната застраховка, да се раздели на четири месечни вноски.

Съвети за сключване на автомобилна застраховка

Вторият вариант ще ви излезе малко по-скъпо, защото се начисляват малки лихви върху застраховката. Ако претърпите пътно транспортно произшествие, първо потърсете застрахователната компания където имате сключена застрахователна полица. Никога не предприемайте преждевременни действия от своя страна, преди да е минал огледа на вашият автомобил. Не отстранявайте повредите по автомобила, преди да ви посети застрахователният агент. В противен случай, застрахователната компания няма да ви изплати обезщетението от което се нуждае вашият автомобил. В случай на щета, вземете всички възможни мерки, за да предупредите агента от застрахователната компания. Ако претърпите злополука или внезапно заболяване в чужбина, следвайте инструкциите на агента от застрахователната компания. Ако желаете да си направите нова автомобилна застраховка. Да ползвате винаги услугите на пътна помощ, заповядайте в офисите на SDI.

Къде може да си направите най-евтина автомобилна застраховка

Цената на автомобилната застраховка във всички застрахователни компании в България е различна. Преди да сключите застраховка на вашият автомобил. Сравнете цените между всички застрахователни компании в България. Предоставяме ви актуален списък, между най-известните застрахователни компании в България. За да нямате главоболия и да не си създавате излишни нерви, най-добре е да посетите офисите на SDI. Там ще намерите цените на всички застрахователни компании в България, които са обединени в едно цяло. По големите застрахователни компании са Бул Инс, застрахователна компания Армеец и застрахователната компания Булстрад. Застрахователната компания Виктория, Олимпик, застрахователна компания Дженерали. Застрахователна компания Лев Инс, компанията ДЗИ, застрахователната компания Евроинс. Застрахователната компании като Уника и застрахователна компания ОЗК. Повечето от застрахователните компании във България, предлагат безплатна пътна помощ, автосервиз за автомобили, микробуси и камиони.